-
Reklam   
Kunye   
Iletisim                                                 
Facebook     
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Sadak; Toplumsal Bir Felaket Yaşanmadan Çözüm İçin Demokratik Yollar Açılsın

Sadak; Toplumsal Bir Felaket Yaşanmadan Çözüm İçin Demokratik Yollar Açılsın
Sadak; Toplumsal Bir Felaket Yaşanmadan Çözüm İçin Demokratik Yollar Açılsın
02.01.2012 / 18:21


Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Belediye Meclisinin Ocak 2011 toplantısının açılış konuşmasında  Uludere’nin  Ortasu (Roboski) köyünde  35 kişinin  hava saldırısı sonucu yaşamını  yitirmesinin büyük  bir acı ve utanç verici   olduğunu ifade ederek    Başbakan çok acil  olarak  toplumsal barış için gerekeni yapması  çağrısında bulunarak, büyük bir  toplumsal felaket yaşanmadan Kürt Sorunu çözümü  için demokratik yolların bir an önce açılması gerektiğini söyledi.



Siirt Belediye Meclisi  2012 yılın ilk toplantısını Belediye Başkanı Selim Sadak Başkanlığında gerçekleştirdi. Siirt Belediye Başkanın son  bir  ay içinde Belediye bünyesinde  yürütülen hizmetler  ve son siyasal gelimler ile  ilgili meclis üyelerini  bilgilendirdi.



Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak yaptığı  açılış konuşmasında, 2012’nin, 2011 yılında yaşanan acıları son bulması, sahte ve sözde kardeşliğin değil, birilerinin çıkarlarına  göre  kurgulanmış kardeşliğin yerine  özde ve onurlu bir kardeşliği sağlandığı, her kesin kendini rengi, dili, kültürü, cinsiyle ırkıyla ve düşüncesiyle ifade  ettiği  bir  yıl olmasını dileyerek,   yaşanan acıların son  bulmasını ve toplumsal barışın kısa  bir sürede tüm  ülkeye hakim olmasını istedi. Uludere’nin  Ortasu (Roboski) köyünde  35 kişinin  hava saldırısı sonucu yaşamını  yitirmesinin büyük  bir acı ve utanç verici   olduğunu  ifade eden Sadak, bu yaşanan acılarının  sebebinin  çözümü geciktirilen siyasal olayların olduğunu, çözüm geciktikçe bu acıların yaşanmaya devam edeceğini söyledi. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın   Mecliste ve daha  sonra Başbakan yardımcısı  Beşir Atalay’ın açıklamalarının aldatma değil ise,  Kürt sorununa  çözümüne yönelik yaptığı açıklamaları   hatırlatan Sadak, hükümetin söylenenleri hayata  geçirmek için  bir çabası  olacaksa ise bu söylenenlerin bir  an  önce  hayat  geçirilmesi gerektiğini   aksi takdirde  ülkenin her yerine  her gün cenazelerin gitmeye devam edeceğini  söyledi.  yaşanan bu acıların bir daha  yaşanmaması  için  herkesin üstüne düşeni bir an  önce  yapıp  barışı getirmesi gerektiğini ifade eden Sadak, toplum kaderini değişmesi  için  Kürt Sorunun  demokratik  yollar  ile çözülmesinin  önün açılması gerektiği söyledi. Barışın bir cesaret,  bir özveri işi  ve kendi bedeninden  hiç düşünmeden ve acı his etmeden bir  parça koparmak olduğunu belirten Sadak, Başbakan çok acil  olarak  toplumsal barış için gerekeni yapması  çağrısında bulunarak, büyük bir  toplumsal felaket yaşanmadan Kürt Sorununun demokratik  yollar  ile çözümü için  Başbakan yardımcıları  Bülent Arınç’ın   ve daha  Başbakan yardımcısı  Beşir Atalay’ın açıklamalarının patriğe  geçirilerek adım atmasını istedi.


Etiketler:
Bu haber toplam 1357 defa okundu
YAZARLAR