Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri İlim Yayma Cemiyetine Siirt Şubesine bağlı Seyyid Ahmed Bedevi Yükseköğretim erkek öğrenci yurdunda kalan öğrencilere yönelik deprem semineri düzenledi.
Yurdun Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitime, yurt yönetimi ve yurtta kalan Siirt Üniversitesi öğrencileri katıldı. Sunumda deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı.
Öğrencilere afete hazırlık seminerini veren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birim Sorumlusu Alaattin Biçen: “Depremden önce, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri kesinlikle öğrenmemiz gerekiyor. Deprem sırasında hayat boşluğu bulup cenin pozisyonu alarak hayatımızı güvence altına almamız gerekiyor. Öğrencilere bu konularda eğitim vermeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız değişik okullarda ve yurtlarda devam edecektir” dedi.
Türkiye’de deprem kuşakları ve ülkemizde deprem riski konularında görsel sunumların yapıldığı seminerde afetlerin etkileri, depremler, deprem öncesi, deprem sırasında ve sonrasında alınması gereken tedbirler, yangınlar, yangınlardan korunma, yangın söndürme, yangın söndürme cihazlarının kullanımı da anlatıldı.
Önemli olan şeyin olanın olası bir depremde en az can kaybı ve hasarın olması için bilinçlenme olduğunu ifade eden Biçen; depremin Türkiye'nin bir gerçeği olduğu gibi 1.Deprem kuşağında olan ilimiz Siirt’in de bir gerçeği. Depremle yaşamanın zorunlu olduğunu kaydetti. Konuşmalarına hafızalarda hala tazeliği koruyan ve yakın bir geçmişte gerçekleşen Van Depreminden örneklere de yer verdi.