-
Reklam   
Kunye   
Iletisim                                                 
Facebook     
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ekipler Mahsur Kalan 3 Aileye Ulaşmaya Çalışıyor

Ekipler Mahsur Kalan 3 Aileye Ulaşmaya Çalışıyor
Siirt kent merkezi ve ilçelerinde son 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Göktaş (Tuşaj) Köyü'nde 3 ailenin kaldığı çadırlar ve hayvan barınakları çöktü.
19.02.2012 / 17:42


Siirt Belediyesi'ne bağlı ekipler, köyde mahsur kalan ailelere ulaşmak için sabahın erken saatlerinde çalışma başlattı.



Siirt'te 2 gündür devam eden ve etkili olan kar yağışı nedeniyle Kurtalan İlçesi'ne 45 kilometre uzaklıkta bulunan Göktaş (Tuşaj) Köyü'ndeki 3 ailenin kaldığı çadırlar ve hayvan barınakları çöktü. Gece saatlerinde köyden bir grup köylü Kurtalan İlçe merkezine gelerek mahsur kalan aileler için yardım istedi. Ancak yoğun kar yağışı ve gece olması itibariyle yol açma ekiplerinin köye gidemeyeceği cevabını olan köylüler yardım için Siirt Belediyesi'ne başvurdu. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak harbi alır almaz  Sabahın erken saatlerinde bir kepçe ve yol açma ekibi ile birlikte çalışma başlattı. Yol açma çalışmaları devam ederken, öğle saatlerine  kadar   45 kilometrelik yolun ancak 20 kilometresi açıldı. Kar kalınlığının 60 santimetreyi bulduğu yolda iş makineleri ek zincirler takarak çalışmalar sürdürüyor. Zaman zaman yoğun kar yağışı ve sis yüzünden yolu kaybeden iş makinelerine köylüler rehberlik etti.



30 nüfusluk 3 aile ve 2 bin küçükbaş hayvanın bulunduğu bölgeye ekiplerin öğlen saatlerinde ulaştığı ve  köyde  bulunan  ailelerin ve  hayvanlarda her hangi olumsuz  bir şey olmadığı  ve öğleden sonra  köylülerin yakınları tarafından gerekli yardım  görüleceği  öğrenildi.


Etiketler:
Bu haber toplam 740 defa okundu
YORUMLAR
ASENA SİİRTLİ: 
""
Siirt belediyesine yardımlarından dolayı teşk edr. Allah halkımızın yardımcısı olsun . Selam ve dua ile
20.02.2012 / 02:45
YAZARLAR