-
Reklam   
Kunye   
Iletisim                                                 
Facebook     
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

DEPREMZEDE AİLELERE ZİYARETİ ETTİ.

DEPREMZEDE AİLELERE ZİYARETİ ETTİ.
Siirt Valisi Musa Çolak’ın eşi Gülsüm Çolak depremzede ailelerine yaptığımız ziyaretlerin amacı “Devletimizin hoşgörüsünü, sıcaklığını, adaletini ve yardımseverliğini, depremzede ailelerimizle hissetirmek ve acılarını paylaşmaktır.” dedi.
14.12.2011 / 08:36


 



Siirt Valisi Musa Çolak’ ın eşi Gülsüm Çolak, Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle, İlimize bağlı Baykan İlçesi, ziyaret beldesi, Vakıflar bölge müdürlüğüne yerleştirilen depremzede aileleleri ziyaret etti.



            Ziyarette, Vali eşi Gülsüm Çolak’ a Baykan Kaymakamı Ali Karakaya, Ziyaret belde belediye başkanı Servet Gülmez, Vali yardımcılarının eşleri ve diğer yetkililer eşlik etti.



            Vakıflar bölge müdürlüğüne ait misafirhanelere yerleştierilen  depremzede ailelerin sorunlarını dinleyen, dilek ve temennilerini alan Vali eşi Gülsüm Çolak, “depremzede ailelere  geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “depremzede ailelerimizi ziyaret etmekteki asıl amacımız; “devletin hoşgörüsünü, sıcaklığını, adaletini ve yardımseverliğini ailelerimizle paylaşmak ve kendilerine hissetirmek olduğunu” söyledi.



            Vali eşi Gülsüm Çolak depremzede ailelerin özellikle çocuklarıyla yakından ilgilendi. Depremde yaşadıklarını anlatan Tuba Sarı, adlı depremzede, kendilerini ziyaret eden ve kendilerine yapılan yardımlardan dolayı, Vali eşi Gülsüm Çolak’ a ve beraberinekilere teşekkür ederek, bu yıl yapılacak olan Yükseköğrenim lisans yerleştirme sınavına katılacağını, dolayısıyla kendisine yardım edilmesini istedi. Bayan Çolak Baykan kaymakamlığınca genç kızımıza her türlü eğitim yardımının yapılacağını ve sınava iyi hazırlanması amacıyla, her türlü ders dökümanının sağlanacağını söyledi.



            Ziyaret beldesinde, depremzede aileler ile ilgili İlçe Kaymakamı Ali yerlikaya ve diğer yetkililerden burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali eşi Gülsüm Çolak, burada yaptığı konuşmada, “üçyüze yakın depremzede kardeşimiz, vakıflar bölge müdürlüğüne ait misafirhanelerde ve ziyaretteki vatandaşlarımıza ait evlerde misafir edilmişlerdir. Misafirhanede yüz depremzede kardeşimize her gün üç öğün sıcak yemek Siirt il acil afet müdürlüğü tarafından verilmekte, eğitim çağındaki çocuklarımız da buradaki eğitim kurumlarına yerleştirilmiştir. Baykan kaymakamlığınca eğitim çağındaki çocuklarımıza kırtasiye ve okul ihtiyaçları alınmış ve dağıtılmıştır. Ayrıca Yeşilkartı olan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan depremzede ailelerimize yine Baykan sosyal yardımlaşma vakfı tarfından ayni ve nakdi yardımlar yapılmaktadır. Öte yandan Ziyaret belde belediye başkanımız tarafından da depremzede ailelerimize çeşitli ayni yardımlar yapılmaktadır. Bizler yüzyıllar boyunca bir olmayı, beraber olmayı başarmış bir milletiz. Bu birlikteliği ve beraberliği yaşatmak, hem insani, hemde toplumsal bir görev ve sorumluluktur. Van depremi gönüllerimizde derin acılar bıraktı, ama kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi ve dostluğumuzu dahada güçlendirmiştir.” diye konuştu.



            Depremzede aileler, ziyaretten oldukça memnun olduklarını belirterek, Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin bu tür acıları bir daha bu millete yaşatmasın diye konuştular.



SİİRT MERKEZİNDE KIZILAY AİLESİ TARAFINDAN MİSAFİR EDİLEN ÜÇ DEPREMZEDE AİLEDE UNUTULMADI.



            Vali eşi Gülsüm Çolak, Ziyaret beldesindeki programın ardından, İlimiz merkez Evren mahhallesinde Refik Kızılay tarafından kendilerine tahsis edilen üç konuta yerleştirilen, üç depremzede aileyi de ziyaret ederek, kendilerine gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.



            Hezdim İnan (5 Çocuklu), ailesini ziyareti sırasında eğitim çağındaki Leyla, Dilan ve Abdulmutalip İnan, adlı çocuklarla ilgilen Çolak, ailelerin ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu, çocuklarla sohbet ederek, derslerine iyi çalışmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.



            Daha sonra Cahit Aydın ve Meryem İnan ailelerini de ziyaret ederek, hal hatırlarını soran, kendileriyle sohbet eden Vali eşi gülsüm Çolak, bu ailelerimize kucak açan, kendisine ait konutlarda misafir eden ve kendilerine yardım eli uzatan Refik Kızılay beye, bu yardımseverliğinden dolayı teşekkür ederim dedi.


Etiketler:
Bu haber toplam 1307 defa okundu
YORUMLAR
ali: 
"çok çok iyi oldu"
depremzedeleri ziyaret etmesi çok çok iyi oldu ve Ziyarette, Vali eşi Gülsüm Çolak’ a Baykan Kaymakamı Ali Karakaya, Ziyaret belde belediye başkanı Servet Gülmez, Vali yardımcılarının eşleri ve diğer yetkililer eşlik etmesi çok çok iyi oldu
14.12.2011 / 13:07
YAZARLAR