İnsanların bölgeden kaçtığı dönemde elini değil, bedenini de taşın altına koyduğunu ve bütün birikimini bu uğurda harcadığını belirten Elma, geldiği aşamadan memnun olduğunu ifade ediyor.
Yaptığı çalışmanın köyde örnek alındığını ve bir çok kişinin de aldığı arazinin civarında örnek bahçeler oluşturmaya başladıklarını belirten Elma devlet kurumlarının ve özellikle Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin de takdirlerini topladığını ifade eden Elma, aldığı arazinin kadastro görmemesi nedeniyle bu güne kadar devletin verdiği desteklerin hiç birinden yararlanamadığını söyledi.
Bu güne kadar 2600 kişiyi bahçesinde çalıştırarak istihdama katkıda bulunduğunu belirten Elma yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek “Yaklaşık olarak emekli olduktan sonra 5 yıl önce bu görmüş olduğunuz dağ gibi bir yerde mücadele ederek şuana kadar 1000 tane fıstık 400 tanesi aşılı 300 tanesi aşısız, 300 tane de bıttım ektim. 150 üzüm, 100 badem ve kayısı ağacı ekmiş bulunmaktayım. Şuana kadar 1.5 milyon tl’ye yakın masraf etmiş bulunmaktayım. 30 yıllık birikimimle burada insanların kaçtığı dönemlerde kendi elimi taşın altına değil, bedenimi koyarak azimle mücadele ediyorum. Bugüne kadar yaklaşık 5 yıldır 2600 yevmiye çalıştırmış bulunmaktayım. Benim bugüne kadar bazı durumlardan dolayı devletten destek alamadım. Belirtmek gerekirse cumhuriyet tarihinden bugüne kadar buralara kadastro girmedi. Devlet yetkilileri sıcak bakıyor özellikle ziraat il müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederim. Tapum olursa teşvik verecekler. 5 yıldır buraların tapulanmasıyla uğraşıyorum. Şuan kadastro geldi öyle umut ediyorum ki önümüzdeki 6 ay içerisinde tapusunu almış olacağım. Benim devlet yetkililerinden tek istediğim buradaki su ve enerji ihtiyacının giderilmesidir. Şuan enerjimi güneş panelleri ile karşılıyorum. Ben doğayı seven bir insan olarak Siirtteki beldedeki insanlara örnek olmaya çalışıyorum ve belirli bir aşamaya kadar geldim. bu aşamayı ve bu işi daha çok büyütebilmem için devletten destek bekliyorum. Eğer devletten destek alırsam verilen desteğin iki katı daha buralara yatırım yapacağım. 5 yıl içinde en az 2600 insan çalıştırdım. Bu sıkıntı da yevmiyeleri 150 ustalar içinde 200 tl yevmiye ödedim. Ben yolun bu tarafına kadar geldim başarılı bir şekilde. Umarım devlet yetkililerinden destek alırım.”
Kadastro işlemlerinin bir an önce tamamlanmasını ve elektrik ile su sorununa çözüm getirilmesini isteyen Elma aynı zamanda bir çevre gönüllüsü.Her yıl haziran ayında çevre haftasında kendi imkanları ölçüsünde etkinlikler yapan Elma bahçesinde bulunan barakanın duvarlarına astığı pankartlarla köylülere de mesajlar vermeye çalışıyor.
Elmanın ailesi de bu çalışmalarına katkıda bulunuyor.92 yaşındaki annesi bile bahçeye gelerek çalışmaları gözlemliyor. Annesinin bir özelliği de Gökçebağ Beldesinde eliyle tutup başka yerele götürüp doğaya bırakması nedeniyle yılan avcısı olarak bilinmesi.