Vali Mustafa Tutulmaz, beraberinde Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, İl Jandarma komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve diğer yatırımcı kuruluşların il müdürleri ile birlikte, ilçe gezileri programı kapsamında, Eruh ilçesinde incelemelerde bulundu. Vatandaşların sorunlarını dinledi.
Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, ilçe daire amirleri, il Genel Meclis Üyeleri Mehmet Acar, İdris İlhan ve Eruh Ziraat Odası başkanı Metin Sayın ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakamlık girişinde, Eruh ilçesinin sevimli yüzü İbrahim Elçiçek adlı vatandaşla bir süre sohbet etti. Hatıra fotoğraf çektirdi.
Göreve yeni atanan Kaymakam Murtaza Dayanç’a hayırlı olsun dileklerini ileten Vali Tutulmaz, Kaymakamlık şeref defterini imzaladı. İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç’ tan ilçede yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında brifing aldı.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Eruh Kız Yatılı Bölge Okulunda öğrencilerle yemekte bir araya gelen Vali Tutulmaz daha sonra Öğretmenlerle toplantı yaptı.
İlçenin eğitim durumunu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Tutulmaz, Öğretmenlerin sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.
ERUH’TA ESNAF VE VATANDAŞLAR ZİYARET EDİLDİ.
Vali Mustafa Tutulmaz beraberindeki heyet ile birlikte, Eruh Esnaflarını ve vatandaşları ziyaret ederek sohbet etti. Vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
Eruh İlçe merkezinde bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Vali Tutulmaz,”Ziyaretlerimizin en önemli ayağı, vatandaşlarımızı ziyaret ederek, kendilerinin talep ve isteklerini, kendi ağızlarından yerinde dinlemek ve sorunlara mahallinde çözüm bulmaktır. Bu bakımdan İl Valisi olarak, her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Devletin Varlık nedeni, Vatandaşlara hizmettir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamaları ve refah düzeylerinin yükseltilmesi için, çalışmalara aralıksız devam ettiklerini” ifade etti.
Vali Tutulmaz, vatandaşların taleplerini yetkililere not aldırarak, değerlendirileceğini belitti.
KÖY MUHTARLARI’NIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI.
Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki heyet daha sonra Eruh Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda, Köy muhtarları ile bir araya geldi. Köylerin sorunlarını, köy muhtarlarından dinledi.
Vali Tutulmaz Köy Muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmada;”Kurum ve kuruluşlarımız arasında işbirliğinin sağlanması, sorun ve darboğazların tespit edilmesi, bunların çözümüne yönelik gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak, ayrıca muhtarlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımızın istek ve beklentilerini dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla toplantı yaptıklarını” belitti.
Eruh ilçemizdeki sorunları yerinde gözlemleyerek, var olan sorunların çözümünü hep birlikte gerçekleştireceklerini belirten Vali Tutulmaz, “Eruh ilçemizin hep terörle anılmasıyla ilgili oluşan algıların ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekerek, bu yanlış algıyı hep birlikte ortadan kaldırmamız gerekir. Eruh ilçemiz terörle değil, yatırımlarla, sahip olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerle anılmasını arzu ediyoruz.”dedi.
Vali Tutulmaz, Vatandaşlarımızın mutlu, müreffeh yaşam standardına kavuşması için, Eğitim’den sağlığa, kültür ve turizmden tarım ve hayvancılığa, ulaşımdan, Köydes, Gap, Dika, kdrp ve kırsal kalkınma programları dahil olmak üzere, bir çok alanda, önemli projelerin hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.
Daha sonra toplantıda; yatırımcı kuruluşların temsilcilerine tek tek söz hakkı verildi. Soru ve cevap şeklinde Muhtarlar sorunlarını dile getirdiler.
Köylerdeki alt yapı sorunlarının giderilmesi amacıyla, yetkililere not aldıran Vali Tutulmaz, burada alınan kararların bütçe imkanları dâhilinde, değerlendirileceğini bildirdi.
MEZOPOTAMYADA DOKUNAN İLK KUMAŞ “ŞAL-ŞAPİK”
Vali Mustafa Tutulmaz, Eruh Halk Eğitim Merkezince Sodes projesi kapsamında yürütülen yöresel şal-şapik dokuma atölyesini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.
Atölyeyi gezerek, inceleyen Vali Tutulmaz, Atölyelerde yapılan çalışmaların unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yaşatılması açısından önemli olduğunu belirterek, emeği geçenleri tebrik etti.
Yöresel Şal-Şapik Dokuma Atölyesi hakkında bilgi veren Kurs öğretmeni Nezahat İnan yaptığı konuşmada,”Eruh’ta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde SODES kapsamında kurulan atölye ile bu sanat tekrar canlandırılmaya başlandı. Mezopotamya’da dokunan ilk kumaşlardan biri olan Şal-Şapik’ in ilimizin kültürünü yansıtması ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefleniyoruz.”dedi.