


Şehre ulaşımlarını sağlayan köprünün yapılmasının bu durumdan etkilenen 33 köyün ulaşımlarını rahatlatacağı gibi bölge geneline ekonomik açıdan da büyük fayda sağlayacağını belirten muhtarlar; biz bu köprünün yapımını yalnız bizim bizler için değil aynı zamanda bölgeye sağlayacağı ekonomik katkıyı da göz önünde bulunduruyoruz. Köy muhtarları adına açıklamalarda bulunan Kavaközü köyü muhtarı Sadık Adıgüzel, Eğlence Köyü muhtarı Abdüsselam Olgaç ve Kemerli köyü muhtarı Ahmet Aslan, şehre ulaşımlarını sağlayacak köprünün olmaması nedeniyle ekonomik ve sosyal açıdan çok büyük zorluklar çektiklerini belirterek” Ilısu barajıı’nın hizmete girmesi ile birlikte 33 köyün şehre ulaşımını sağlayan yol ve köprü sular altında kaldı. Daha önce 25- 30 dakikada siirt’e varırken şimdi saatlerce yol almak zorunda kalıyoruz. Hastamız olduğu zaman çok zorluk çekiyoruz. Hatta bazı hastalarımıza yolda kaybedebiliyoruz. Ürünlerimiz Siirt’e gelinceye kadar zarar görüyor. Siirt’te öğrenim gören öğrencilerimiz gidiş gelişlerinde çok zahmetler çekiyorlar.. muhtarlar olarak köylülerimizin yüzüne bakacak bir halimiz kalmadı. Bugüne kadar yaptığımız bütün girişimlerden maalesef bir sonuç alamadık. Artık çeşitli bahanelerle oyalanlandırılmaktan bıktık. Biz de bu memleketin, bu devletin Vatandaşıyız. Yetkililerin bu feryadımıza kulak vererek bir an önce köprünün yapılması için gerekli çalışmaların başlamasını istiyoruz.”dediler.
Öte yandan muhtarlar köprü ile ilgili yanlış bir algının oluştuğunu belirttiler. Köprünün yapımı halinde Siirt’ten Şırnak , Cizre ve Mardin’e çok daha kısa yoldan gidebileceğini belirten muhtarlar” Bu köprü yapıldığı taktirde yalnız biz yararlanmayacağız. Siirt ve civar illerden Mardin, Şırnak, Cizre ve Habur’a gitmek isteyenler daha kısa olduğu için bu yolu tercih edecekler. Dolayısıyla bu köprünün maliyeti çok kısa bir süreç içerisinde sağlanmış olacak. Bölge de ekonomik bir hareketlilik gerçekleşecek. O nedenle bu köprünün yalnız bizim köyler için yapıldığı şekildeki görüşe katılmıyoruz .”Şeklinde konuştular.
Muhtarlar bu zorluklara yol açan bu durum giderilinceye kadar girişimlerini devam ettireceklerini ve sonuç alamadıkları takdirde yasal çerçevede çeşitli protestolar yapmayı planladıklarını sözlerine eklediler.

