Türkiye nüfusunun %40 ‘nı belki %50’sini genç nüfus oluşturmakta. Yakın zamanda bu gençlik iş hayatına atılacak ülkemizin geleceğine fikirler sürerek rol oynayacak. Sosyal, Siyasal, Ekonomi, Dini vb. alanlara yerleşerek hayatın içine girecek olan gençler; Toplumun beyni olacaklardır. Peki bunlara Gençlik hazır mı? Kültürünü ve Tarihini yaşatabilecek mi? Ülke ekonomisine, Ülke siyasetine, Ülke geleceğine katkı sağlayabilecek mi?
Gençlik yılları İnsanın en verimli, en güzel, en ateşli, en hareketli, en bereketli gibi enleri sayılmakla bitmez. Aslında hayatımızın planını yürüyeceğimiz yolu bu dönemde belli ederiz. İyi bir hayat yolu belli edip yürürsek iyi bir Genç; Kötü bir yol seçip yürürsek kötü bir Genç oluruz. Her anne babanın tek isteği; Vatanına, Milletine, insanlığa faydalı, saygılı ve hayatını helal yolla kazanan bir evlat sahibi olmaktır.
İnsan Hayatının en önemli dönemlerinden biri olan gençlik yılları heba edilmemeli. İnsanın kendini en çok geliştirdiği ve bir o kadarda sürüklenip gittiği yıllardır. Hayatımızı, yaşam tarzımızı, dostlarımızı, işimizi ……… bu dönemde belli ederiz.
Gençliğimizde o kadar hatalar yapıyoruz ki; Dünyaya gelmiş bütün hazlardan faydalanmak istiyoruz. Bütün eğlencelere katılmak istiyoruz. Bütün lezzetleri tatmak istiyoruz. Her şeyin en iyisine sahip olmak istiyoruz. Her şeyin en iyisini yapmak istiyoruz. En kısa yolla zengin olmak istiyoruz. İstiyoruz da istiyoruz………. Hiç doğrusuna yanlışına bakmadan, haramına helaline bakmadan gününü gün etmeye o anı yaşamaya çalışıyoruz. Hiç geleceğinizi düşünmeden sadece kendi geleceğiniz mi? Ailenizin, Akrabalarınızın, çevrenizin ve insanlığın geleceğini düşünmeden.
Günümüz gençliğine dikkat ederseniz geneli Avrupa’yı yaşam tarzını benimsemiş. Giyimlerini, konuşmalarını ve hareketlerini taklit etme; Yaşamlarını özenme gibi birçok konuda izlediği biri vardır. Kültürümüzü ve Ailesini unutturacak kadar.
Gençken her şey hoş gelir. Ölüm bile uzak gelir sana fakat birde bakmışsın ömrünü tamamlamışsın. Gençliğini nerede ve nasıl harcadığından, Malını nasıl kazanıp ve nerede harcadığından, bedenini nerede yıprattığından hepsinin hesabı sorulacak. “Gençliğini keyifle
geçiren; ihtiyarlığını ağlamakla geçirir.” Bu nedenle Gençlik her zaman çalışmalı ve ömrünü faydalı işlerde harcamalıdır.
Gençliğin daha sağlıklı ve başarılı, Tarihini ve Kültürünü bilen, Toplumuna faydalı ve Ailesine hayırlı bir evlat olması için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Herkes kendi çevresindeki gençliğe sahip çıkmalı onları uyarmalı nasihatlerde bulunmalıdır. Onları iyi yola sürükleyerek kötü yola girmelerini engellemelidir. Herkes çevresindeki gençliğe sahip çıkarak kendi geleceğini sahiplenmelidir.
Gençlik çevresindeki ışıkların voltajını düşüren değil; Voltajını yükselten olmalıdır. Saygılarımla………..
İrfan TEKİN
Gençlik Merkezi Müdürü