Kuzu yaptığı yazılı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğiyle istihdam seferberliği protokolü imzalandığını hatırlattı.
Mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması amacıyla oluşturulan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Kuzu; “İşbaşı eğitim programının amacı, mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasıdır. Bir diğer amacı da nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunmaktır. Bu programdan yararlanabilmek için İŞ-KUR’a kayıt yaptırılması gerekmektedir. İş arayanlar açısından; mesleki deneyim ve beceri kazanma, istihdam edilmeyi kolaylaştırma, tecrübe eksikliğinin giderilmesi, program süresince gelir elde etmesine imkân vermesi gibi faydaları olacak. İş verenler için ise; işe almayı planladıkları kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleme, herhangi bir maliyete katlanmadan potansiyel işçilerini yetiştirme, işgücü maliyetinin azalması ile rekabet avantajı sağlama, katılımcıları istihdam ederek teşviklerden yararlanma ve katılımcılara yaptıkları ekstra ödemeleri vergi matrahından düşme gibi imkan ve faydalar sağlamaktadır.” Dedi.
Programdan yararlanmak isteyenlere ilişkin şartlara da dikkat çeken Kuzu şöyle devam etti” İstihdam seferberliği kapsamında işbaşı eğitimine katılanların; 1 yıla kadar net asgari ücret tutarındaki maaşı ile iş kazası, meslek hastalıkları ve genel sağlık sigortası primleri yine İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak daha ayrıntılı bilgi ve başvuru süreci ile ilgili Siirt İşkur il Müdürlüğüne veya Ticaret ve Sanayi Odası’nın İş-Kur Hizmet Ofisi’nden bilgi alınabilecek.Herkes bu seferberliğe katkıda bulunmalıdır.”