BIST 100
10.728,60 0,28%
DOLAR
42,3555 0,03%
EURO
49,1100 0,09%
GRAM ALTIN
5.576,98 0,69%
FAİZ
40,06 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
70,23 1,52%
BITCOIN
91.196,00 -1,36%
GBP/TRY
55,6542 -0,05%
EUR/USD
1,1584 0,03%
BRENT
64,62 -0,42%
ÇEYREK ALTIN
9.118,36 0,69%
Siirt Açık
Siirt hava durumu
9 °
Reklam

Siirt-Şırnak Sağlık Hattı

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarının ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinden ayrılarak Siirt’teki akrabaları yanına sığınan vatandaşların tüm sağlık ihtiyaçları karşılanıyor.

Reklam
IMG_1829
Reklam

Terör olayları yüzünden vatandaşların sağlık tedavileri aksadığı Cizre ve Silopi'deki kendi imkanlarıyla sağlık kontrolleri için hastane ve sağlık ocaklarına gitmelerine teröristler izin vermediği için Siirt'e gelen vatandaşların tüm sağlık ihtiyaçları karşılanıyor.

Siirt Devlet Hastanesi Acil servisinde daha önce günlük en fazla 900 hastanın tedavi edilirken son günlerde Cizre ve Silopi'den terör mağduru vatandaşlarında gelmesiyle bu rakam bin 200'ü geçti.

Acil serviste görevli doktorlar vatandaşların mağdur olmaması için gönüllü olarak yoğun mesai harcıyor.

Devlet Hastanesi'nde acil serviste görevli Doktor Ramazan Değer, son günlerde bölgede yaşanan olaylar nedeniyle vatandaşların Siirt'te geldiği için hastane giriş kayıtlarında da yoğunluk olduğunu söyledi.

Mevsimsel gribinde baş gösterdiğini de hatırlatan Değer şöyle konuştu:

"Özellikle şunu da belirtmek gerekirse bölgedeki çatışma ortamından dolayı ilimize akın eden vatandaşlarımızın sağlık problemleri baya çok olmakta onlara yönelik tedavilerimizde vermekteyiz. Çocuk acil de görev yapmaktayım. Bugünlerde mesai saatleri içerisinde poliklinikle birlikte 400'e yakın çocuk hastalarımız oluyor, yetişkin acil ve çocuk acil beraber bin 200-bin 300 civarında hasta sayımız oluyor. Normal hasta sayımız 900 civarı olurken domuz gribinin medyada özellikle dağıldıktan sonra her grip olan, her ateşi çıkan, her enfeksiyon kapan çocuk-yetişkin hiç fark etmeden direk acillere akın etmektedir. Görüldüğü gibi sabahtan beri polikliniklerimiz ful çalışmakta ve şuan çocuk acilde bizde diğer doktor arkadaşla beraber yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Uzman doktor Ökkeş Akbel ise Kış mevsimden dolayı, mevsimlik geçişten dolayı hasta sayımız çok fazla arttı özellikle yüksek ateş, kas, eklem ağrıları olanlar başvuruları olduğu söyledi.

Kış mevsimi olduğu için yaz mevsimine göre hasta sayılarının iki katına çıktığını dile getiren Dr. Akbel şöyle konuştu:

"Bide bu olaylardan dolayı Şırnak’tan, Cizre’den bu tarafa taşınan vatandaşlarımız var. Çok fazla Şırnaklı vatandaşlarımız da hastaneye başvuruyor. Yaz mevsimine göre doktor sayımızın fazla olmasına rağmen hastalarımıza yetişmekte çok zorlanıyoruz. Bazen doktor arkadaşlarımızın öğle aralarına veya yemek aralarına çıkamadığı zamanlar oluyor."

IMG_1829-vert

 

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?