BIST 100
12.922,28 -0,12%
DOLAR
44,4993 0,07%
EURO
51,5621 -0,23%
GRAM ALTIN
6.633,91 -2,50%
FAİZ
42,68 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
102,28 -4,78%
BITCOIN
66.526,00 -2,42%
GBP/TRY
58,8920 -0,87%
EUR/USD
1,1528 -0,53%
BRENT
108,36 7,12%
ÇEYREK ALTIN
10.840,27 -2,55%
Siirt Kapalı
Siirt hava durumu
13 °
Reklam

MİLLİ EĞİTİMİN LOKOMOTİFLERİ

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü ilde en fazla personele sahip kurumudur.

Reklam
gazeteci-yazar-ayhan-mergen-si_1764581715_NGvJyw
Reklam

Okullar, halk eğitim merkezleri bilsem, dahil olmak üzere yüzlerce alt kurum bu müdürlüğe bağlı olarak görev yapmaktadır.

Bu müdürlüğün il merkezinde ki iki kurum ve bir birimi gerçekten çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar.

Bunlar Halk Eğitim Merkezi, Olgunlaşma Enstitüsü ve Ar-Ge Birimi.

Bugün AR- GE biriminin çalışmalarını ele almak istiyorum.

Ar-Ge Birimi, eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik yenilikçi ve sürdürülebilir çalışmalarıyla il genelinde önemli bir koordinasyon ve rehberlik görevi üstlenmektedir. Birim; ulusal ve uluslararası proje çağrılarının takibini yapmakta, öğretmen ve yöneticilere proje geliştirme, başvuru ve uygulama süreçlerinde teknik destek sunmakta; Erasmus+, TÜBİTAK, TEKNOFEST, Kalkınma Ajansları ve benzeri programlar kapsamında yürütülen çalışmaları koordine etmektedir. Bunun yanı sıra Ar-Ge Birimi, eğitimde iyi örneklerin yaygınlaştırılması, bilimsel ve akademik faaliyetlerin desteklenmesi, yerel ihtiyaçlara dayalı yenilikçi projelerin geliştirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde aktif rol almakta; öğretmen ve öğrencilerin araştırma, üretme ve geliştirme kültürünü benimsemelerine katkı sunmaktadır.

Son bir yıl içerisinde Siirt’te gerçekleştirilen çalışmalar, Ar-Ge Biriminin bu vizyonunu somut sonuçlara dönüştürdüğünü açıkça göstermektedir. TÜBİTAK 4007 ve 4008 projeleri aracılığıyla bilim, toplumun farklı kesimleriyle buluşturulmuş; bilimsel farkındalık ve katılım il genelinde yaygınlaştırılmıştır. Dicle Kalkınma Ajansı SOGEP kapsamında hayata geçirilen “Gelenekten Geleceğe: Siirt’te Otantik Gelişimle Ekonomik Paylaşım” projesiyle kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlanmış, aynı zamanda Siirt’in kültürel mirasının ekonomik değerle birlikte sürdürülebilir biçimde yaşatılması hedeflenmiştir. Ayrıca Erasmus+ programları yoluyla her yıl çok sayıda öğrenci ve öğretmen yurt dışı eğitim ve hareketlilik programlarına dâhil edilerek uluslararası deneyim kazanmaları ve mesleki gelişimlerinin güçlendirilmesi sağlanmaktadır.

Yukarıda yazdıklarımın yanı sıra bu birim Siirt Ekonomi Çalıştayı sekreteryasını başarıyla yürüttü. Bu günlerde de yayınlanması planlanan Siirt yemek kitabının çalışmalarına katkı yapıyor.

Bu birim alkışlanmaz da ne yapılır?

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?