


Edinilen bilgilere göre Özturan, Kurtalan’da inşa edilmesi planlanan havalimanına ilişkin projeyi hazırlayarak yetkililere iletti. Söz konusu girişimin, Siirt’in hava ulaşımını güçlendirmesi ve ilin uluslararası hava trafiğine açılması amacıyla yapıldığı ifade edildi.
Siirt’te Kurtalan ilçesinde inşa edilmesi planlanan havalimanı projesi, bölge ekonomisine önemli katkı sağlaması beklenen adımlar arasında yer alıyor. Projeyi hazırlayan Özturan, çalışmalarını yetkililere ileterek, Siirt’in hava ulaşımını güçlendirmeyi ve ilin uluslararası hava trafiğine açılmasını hedeflediklerini açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun Siirt ziyaretinde de gündeme gelen proje, ilgili kurumlarca değerlendirme sürecinde bulunuyor. Proje hayata geçirilirse, Siirt’in uluslararası havalimanına kavuşması bekleniyor. Bu durumda Batman'daki mevcut havalimanı da kapatılması planlanıyor Bitlis halkının da tek merkezden uçuş sağlayacak şekilde düzenlenmesi planlanıyor.
Havalimanının açılmasıyla Siirt’in ekonomik, ticari ve turistik faaliyetlerinin ciddi şekilde canlanacağını, bölgeye yatırım ve istihdamın artacağını belirtiyor. Tek merkezden uçuş sağlanması, bölgedeki hava trafiğinin daha verimli yönetilmesine de imkan tanıyacak.

