BIST 100
14.442,56 0,92%
DOLAR
45,1812 -0,01%
EURO
53,2051 0,32%
GRAM ALTIN
6.703,28 -0,19%
FAİZ
41,22 0,76%
GÜMÜŞ GRAM
109,52 2,16%
BITCOIN
78.263,00 0,50%
GBP/TRY
61,4110 -0,19%
EUR/USD
1,1721 -0,09%
BRENT
108,17 -2,02%
ÇEYREK ALTIN
10.959,86 -0,19%
Siirt Kapalı
Siirt hava durumu
12 °
Reklam

Cumhuriyet Bayramının 95. Yıldönümü Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi İlimizde de coşkulu törenlerle kutlandı. Bayram kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde 28 Ekim 2018 Pazar günü Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde Çelenk sunma töreni icra edilmişti. Bugün ise Vali Ali Fuat Atik’in makamında devlet adına tebrikleri kabulünden sonra, eski hükümet konağı önünde tören etkinlikleri icra edildi.

Reklam
611e62e8-4bb7-42cf-bd5a-05a729def98c
Reklam

Tören alanındaki etkinlikler Vali Ali Fuat Atik’in beraberinde Garnizon Komutan Vekili ve Belediye Başkan Vekiliyle birlikte halkın, okulların ve birliklerin bayramlarını kutlamalarıyla start aldı. Kutlama komitesinin yerlerini almalarından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından, günün anlamına vurgu yapan şiir okundu. Vali Ali Fuat Atik tarafından Cumhuriyetin önemine vurgu yapan bir konuşma yapıldı.

Takas Bank Lisesi koro grubunun müzik dinletilerinden sonra ödül töreni icra edildi. Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak İlkokullar, Ortaokullar ve Liselerarası düzenlenmiş olan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Birincilerin ödüllerini Vali, ikincilerin ödüllerini Garnizon Komutan Vekili ve üçüncülerin ödüllerini ise Belediye Başkan Vekili (kayyum) verdiler.

Ödül töreninden sonra, okulların ve birliklerin resmi geçitleriyle bayram etkinlikleri son buldu. Vali Ali Fuat Atik tarafından bu akşam Barden Otel’de Cumhuriyet Bayram resepsiyonu verilecek. 95. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramının büyük milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyor, bize bugünleri armağan eden Türkiye Cumhuriyetinin Banisi Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü ve silah arkadaşlarını bir kere daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?