Siirtin ajansın verdiği doğrudan destek faaliyeteri kapsamında buradaki ofis uzmanlarının gayretleri ile en fazla yararlanan il olduğunu belirten Altındağ , özellikle bu kapsamda verilecek desteklerde belirli riskleri alarak projeden çok kentin gerçeklerini ve ihtiyaçlarını gözeterek destek verdiklerini ifade etti. Ajanstan şimdiye kadar ilimize 24 milyon Tl destek sağlanmış. Bölgeye verilen destek ise 160 milyon Tl.Bu yıl verilecek destek ise 30 milyon Tll olarak belirlenmiş.
Ajansın bir süreden beri yaşadığı fetret devrinin sona erdiğini ve yeni bir anlayışla hizmet vermeye çalışacaklarını söyleyen genel sekreter Altındağ, bürokratik yapıyı asgariye indirerek, başta kendisi olmak üzere bütün uzmanların fikri olan ve yatırım yapmak isteyen yatırımcının ayağına kadar gideceğini belirtti.
Geçmiş dönemde yapılan yanlışlıklara düşemeyecekelerini belirten Altındağ bir yandan bürokrasiyi asgariye indirmeye çalışırken, öte yandan kriterlerden en ufak bir taviz vermeden hak eden yatırımların destekleneceğini söyledi.
Yatırımcıya gereken rehberliği vereceklerini ve yatırım olarak gerçekleştirilmek istenen her proj<eye ilgi gösterecklerini belirten Altındağ “Bizim destek verdiğimiz bir sonuda olmayan projeleride biz ilgilenmiyoruz diye bir kenara bırakmayacağız. Uzmanlarımız o konu ile ilgilenen kurumları araştırarak yatırımcıya rehberlik yapacaklardır.” Dedi.
Günümüzde en önemli sorunun enerji sorunu olduğunu değinen Altındağ bölgemizin güneş enerjisi alanında çok avantajlı olduğunu belirterek şöyle dedi.” Günümüzde enerji savaşları yürütülüyor. Bölgemiz güneş enerjisi açısından çok şanslı konumda. Konya ve Akdeniz bölgesinin bir bölümünden sonra en avantajlı bölge bölgemizdir. Bölgemizde yıllık 3 bin saat güneş enerjisi var. Enerjinin tam merkezindeyiz. Hedefimiz bunu değerlendirmektir.”
Halen destek vermekte oldukları projeler hakkında bilgi veren Altındağ ”Bunun yanında halen destek vermekte olduğumuz sanayide enerjinin verimliliği projeside çok önemlidir. Proje tutarı 3 milyon Tl dir. Bunuda önemsiyoruz. Yine GAP İdaresi ile birlikte organik tarımı destekliyoruz. Siirt ve Batmanda bu proje ilerliyor. Şırnak ve Mardinde bazı sıkıntılarımız var. Siirt için Tekstil kent projemiz var.800 civarında kişiye istihdam sağlayacak. Bu projenin ilimize büyük katkılarda bulunacağına inanıyoruz.” Dedi.
Bu yıl için Batmanın üç, Siirtin iki ve Mardinin bir projesinin kabul edildiğini belirten Altındağ “Şırnak ilinden bir proje kabul edilmedi. Siirtin iki projesinden birisi sosyal rehabilitasyon projesi. Bu proje ile medde bağımlılığı ile mücadele edilecek. Diğeri de üniversitemiz ile birlikte yürüteceğimiz tarım projesidir. Dört ilin üniversite rektörleri ile görüştük. Ortak bir komisyon kurduk. Bu komisyonda çalışarak bize öneriler de bulunacak. Proje üretecek.” Şekilde konuştu.
Merkezi hükümetin çok önemli işlere imza attığını ve bizim bundan daha çok yararlanmamız için birlik olmamazı gerektiğini söyleyen Altındağ “Boğazda üçüncü köprü tamamlanıyor. Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman illeri büyük destekler alıyorlar. TRC 3 bölgesi olarak bizim çekişmeleri bir kenara bırakmamız gerekiyor. Yatırımlara hedeflenmeliyiz. Bunun yerine bir kalkınma kurulu toplantısında bile bunu sağlayamıyoruz.” Dedi.
Genel Sekreter Altındağ daha sonra ilde bu güne kadar destek verilen projeleri anlattı ve basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

DIKA