BIST 100
12.265,98 0,43%
DOLAR
49,3088 0,10%
EURO
55,2492 -0,20%
GRAM ALTIN
6.644,78 1,51%
BITCOIN
82.980,00 0,01%
FAİZ
39,59 -0,40%
GÜMÜŞ GRAM
96,37 2,79%
GBP/TRY
65,3129 -0,08%
EUR/USD
1,1200 -0,10%
BRENT PETROL
102,90 0,30%
ÇEYREK ALTIN
10.864,21 1,51%
Siirt Az Bulutlu
Siirt hava durumu
21 °
Reklam

DIYANET-SEN’İN ÇABALARI SONUÇ VERDİ SINAVSIZ LİSANS TAMAMLAMA HAKKI

Diyanet-Sen’in uzun zamandır üzerinde çalıştığı ilahiyat ön lisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınması teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Reklam
4c3040c8-8d93-4a08-9907-4ce7acc50553
Reklam

Diyanet-Sen’in uzun zamandır üzerinde çalıştığı, konuyla ilgili akademisyenlere raporlar hazırlatarak YÖK, siyasiler ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na (DİB) sunduğu ilahiyat ön lisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı TBMM Genel Kurulu’ndan geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı yaklaşık 56 bin ön lisans mezunu kurum çalışanını ilgilendiren sınavsız lisans tamamlama konusunda müjdeli haberi veren Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit EVİN,  “Özlük hakları ve DİB görevlileri yeterlikleri açısından bu personelin ilahiyat lisans tamamlamalarına acil ihtiyaç ve talep bulunmaktadır. Bu gereklilik hem personelin beklentileri hem de hizmet yeterlikleri açılarından ortaya çıkmaktadır. Eğitim seviyesinin artması hem öz yeterlik algısının gelişmesi hem de dış yeterlik değerlendirmeleri açısından oldukça etkilidir. Bunun için genel merkezimiz akademisyenlerle görüştü. Gerekli raporları hazırlatarak bu raporu YÖK’e, ilgili bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza sundu. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve YÖK de konuya olumlu baktı. Kurum çalışanlarının neredeyse yarısına tekabül eden 56 bin civarındaki kurum çalışanlarımıza sendika farkı gözetmeksizin sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınmış oldu” dedi.

İlgili teklifin hem TBMM genel kurulundan geçmesinin hem de katkılarının olmasından dolayı sendika olarak çok mutlu olduklarını belirten Başkan Hamit EVİN, “Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenecek lisans tamamlama programı ile ilahiyat önlisans mezunları, öncelik kurum çalışanları olmak üzere bu haktan yararlanabilecek. Bu hakkın elde edilmesinde emeği geçen desteklerini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?