


Geçen senelerden yeni bir ekip olmasına rağmen, ilimizde düzenlenen yarışmada il birincisi, Elazığ ilinde düzenlenen yarışmada bölge birincisi, Gaziantep ilinde düzenlenen halk oyunları Türkiye Finallerinde Türkiye yedincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Siirt Zübeyde hanım lisesi Halk oyunları ekibi, bu sene yeni müziği ve yarışma motifleriyle daha da iddialı.
Bu sene düzenlenecek kulüp ve milli eğitim yarışmalarına katılacak olan Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi hedeflerinin bu sene Türkiye şampiyonasına hazırlamak olduğunu söylediler.
Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin provalarına giden seyirciler tarafından, beğenildi.
Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sevda Onay, "Okulumuz geçen senelere halk oyunları alanında büyük başarılara imza attı. Bu sene hazırlayacağımız öğrencilerimizin hedefleri bu başarıyı daha üst noktalara çıkarmaktır. Halk oyunları Eğitmeni Davut Dildirim öğrencilerimizi geçen seneki başarılarından ve bu seneki gayretli çalışmalarından dolayı kutluyorum. Halk Oyunları alanında öğrencilerimize olan desteklerimiz devam edecek. dedi.
Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Eğitmen öğretmeni Davut Dildirim," Geçen seneki müzik ve çizgimiz çok beğenilmişti. Bu sene yeni bir müzik yaptık. Ayrıca oyun içerisindeki çizgilerimizde, oyunlarımızda değişiklikler yaptık. Müzik ve yeni oyun çizgimiz çok güzel oldu. Hedeflerimiz daha da büyüdü Bundan sonraki hedefimiz Türkiye şampiyonluğudur." dedi.


