


"Veli Bulusmalari" projesi kapsamında gerçekleştirilen Bilinçli Teknolojisi Kullanımı seminerinde okulun Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Emel Sarıyıldız tarafından “Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Ebeveynlik” konusunda bilgi verildi.
Seminere katılan İlçe Milli Eğitim Müdüru Mehmet Çiftçi konuşmasında çocuk gelişimi noktasında öğretmenlerin olduğu kadar velilerinde bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak eğitim öğretimin bir bütün halinde ele alınmasının zorunlu olduğunu ifade etti.
Seminerde; çocuklarda ekran süresinin sınırlandırılması, yaşa uygun teknoloji kullanımı, ebeveyn tutumlarının dijital alışkanlıklara etkisi ve sağlıklı sınır koymanın önemi ele alındı.
Dijital dünyada çocuklara rehberlik etmenin yolu; tutarlı ebeveynlik, güçlü iletişim ve nitelikli birlikte geçirilen zamandan geçiyor.
Okul Müdürü Ömer Sebatta seminere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli anlayışıyla çocuklarımızı yalnızca akademik başarıya değil ahlaki merhameti, sorumluluğu ve milli manevi değerleri güçlü bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğitim yolculuğunda okul ile ailenin aynı gönül diliyle hareket etmesi, evlatlarımızın geleceği adına en büyük gücümüzdür. Birlikte kuracağımız güçlü bağın, çocuklarımızın hem başarısına hem de karakter gelişimine ışık olacağına inanıyoruz" dedi.
Seminer velilerin çeşitli konularda ki sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.


