BIST 100
13.252,77 0,41%
DOLAR
48,8373 0,11%
EURO
55,7764 -0,19%
GRAM ALTIN
6.766,05 -1,01%
BITCOIN
85.838,00 -0,49%
FAİZ
39,52 -0,28%
GÜMÜŞ GRAM
102,21 -2,82%
GBP/TRY
64,9338 -0,25%
EUR/USD
1,1413 -0,31%
BRENT PETROL
95,93 0,67%
ÇEYREK ALTIN
11.065,44 -0,98%
Siirt Az Bulutlu
Siirt hava durumu
34 °
Reklam

Gençler Köy Okullarındaki Öğrenciler İçin Kalem Topladılar

Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezindeki gönüllü gençler,

Reklam
thumbnail_ad (2)
Reklam

okul önlerine koydukları kutularla Yükseköğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) çıkan öğrencilerden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) dağıttığı kalem, silgi ve kalem traşları köy okullarında eğitim gören çocuklar için topladılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine yürütülen "genç dönüşüm" projesi kapsamında gençler, YGS sınavına giren öğrencilerden ÖSYM'nin sınav sırasında dağıttığı kırtasiye malzemelerini topladılar.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç, yaptığı açıklamada, köylerde eğitim gören çocuklar için kentteki birçok okulda kalem, silgi ve kalem traş topladıklarını söyledi.

Olğaç, şöyle konuştu:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yürütülen "Geri Dönüşüm" projesi kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezimizce ve bizimle beraber çalışan gönüllü gençlerimiz, bugün yapılan YGS sınavı sonrası kalemleri topladılar, merkezde onların düzenlemeleri yapıldı ve inşallah hafta içinde daha önce de toplamış oldukları kitaplarla beraber köy okullarına veya çevremizde maddi durumu düşük olan mahalledeki okul öğrencilerine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda da bize destek olan gönüllü gençlerimizin gerek üniversitedeki topluluklarımız olsun gerekse merkezdeki gençlerimiz olsun hepsine çok teşekkür ediyoruz."

Gençlik Lideri Özcan Özmazı da proje kapsamında öğrencileri sevindirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

 

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?