Halkların Demokratik İktidarının Partisidir « Siirt'te Net

SON DAKİKA

Siirt’te Yılın Kareleri Oylaması

Genel, GÜNDEM, SİİRT HABERLERİ

Halkların Demokratik İktidarının Partisidir

Bu haber 12 Mayıs 2015 - 19:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Bizler, yani Halkların Demokratik Partisi, sadece bir ana muhalefet partisi değildir,

sadece bir mücadele partisi değildir. Türkiye’nin aydınlık geleceğinin iktidar partisidir, halkların demokratik iktidarının partisidir” dedi.

Partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuşan Yüksekdağ, iktidara gelirken bütün Türkiye’yi büyük insanlığın kollarıyla kucaklayacaklarını ve tutsaklaştırılmaya, sömürülmeye çalışılan toprakları birleştireceklerini belirtti.

7 Haziran’da yapılacak genel seçim sonuçlarından halkın özgür iradesinin çıkacağını ifade eden Yüksekdağ, “Bizler 7 Haziran seçimlerinden sonra bütün farklılıklarımızla bir güç olduğumuzu ve Türkiye’nin yeni iktidar gücü olarak büyüdüğümüzü göstereceğiz. Bizler, yani Halkların Demokratik Partisi, sadece bir ana muhalefet partisi değildir, sadece bir mücadele partisi değildir. Türkiye’nin aydınlık geleceğinin iktidar partisidir, halkların demokratik iktidarının partisidir. İşte çok yakın bir gelecekte bizler de bu meydanı dolduran değerli halkımız ve halklarımızla birliği, gücü ve iradesiyle önce mecliste sonra da iktidarda olacağız” dedi.

Meydandaki bir pankartta, “Erdoğan, Siirt seni başbakan yaptı ama başkan yapmayacak” yazılı olduğunu dile getiren Yüksekdağ, Siirt halkının özgür ve demokratik bir seçim içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı başkan yaptırmayacağını söyledi.

Yüksekdağ, “Türkiye halklarının esas dertlerine çare üretmek gibi bir kaygıları yok. Onların tek derdi Erdoğan’ı başkan yapmak ve bu başkanın etrafında bir saltanat alanı oluşturmak. Ama onların saltanat kayığını HDP öyle bir sallıyor ki, yarın öbür gün o saltanat kayıkları alabora olacak. Bütün Türkiye toplumunun, halklarının emek, özgürlük, barış, demokrasi sorunları, iş ve yaşam güvencesi sorunlarını hep birlikte, bizler olarak bizlerin gücü ile çözeceğiz” dedi.

– 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in vefatı

Yüksekdağ, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ölümüne de değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir darbeci general 2 gün önce öldü. Yargılanmadan, devlet koruması altına alınarak işlediği hiçbir darbe suçunun hesabını vermeden gitti. Tayyip Erdoğan, bugünün Cumhurbaşkanı ve AKP hükümeti bütün darbeci generalleri sonuna kadar korudu.  Kenan Evren’in yargılanmamasının biricik güvencesi de bugünün Cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetidir. 80 darbesinin ürünü olan o faşist barajı, yıkıp geçtiğimizde, hiçbir darbeci karşımızda duramayacak. Biz o barajı, o darbe barajını, bugünün darbecilerinin barajını 7 Haziran’da bir enkaza çevireceğiz. Ne darbe anayasasını savunacak halleri kalacak sonra ne de darbe kurumlarını savunacak halleri kalacak. İşte 80 darbesinin ve 80 darbesi suçlularının hepsinin hesap vermesi için de bizlerin meclise, bizlerin geleceğe yürümesi gerekiyor ve yürüyeceğiz.”

AK Parti’nin Selahaddin Eyyubi’yi anlatmaya çalıştığını aktaran Yüksekdağ, “Bu halk, Siirt halkı, Mezopotamya halkı, Kürt halkı Selahaddin Eyyubi’nin torunlarıdır. Bu halka Selahaddin Eyyubi’yi en son anlatacaklar onlardır. Öğrenmeye başladılarsa öğrensinler ama öğrenmeyi başaracaklarını düşünmüyorum, buna inanmıyorum. Selahaddin Eyyubi, bütün bir yaşamı ve mücadelesi boyunca Kudüs’ü fethederken de bütün Ortadoğu,  Mezopotamya topraklarında adaletin mücadelesini verirken ve büyük bir lider mertebesini kazanırken de onlar gibi haramın yolundan gitmedi” ifadelerini kullandı.

“7 Haziran günü halkımız büyük bir zaferle o sandıklardan çıktıktan sonra işte biz yeni bir yaşamı da hep birlikte inşa edeceğiz. Bildirgemizde ifade ettiğimiz her sözü bir bir yaşama geçireceğiz” diyen yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bize diyorlar ki, ‘Bir seçim bildirgesi, beyannamesi, bir iktidar programı açıklamışsınız. Nasıl yapacaksınız bunu?’ Biz, sizi aştıktan sonra, biz bu barajı aştıktan sonra, biz bu zorlu yolları geçtikten sonra o beyannamede, o programda söylediğimiz her şeyi de sonuna kadar yaparız ve yaşama geçiririz. Yeter ki gölge etmeyin, yeter ki aradan çekilin. Aradan çekilmediklerinde de işte onlar aşılacaklar değerli halkımız. Biz barajı aşarken, barajı yıkarken halkımızla yeni yaşam arasındaki bu engeli de aşacağız. AKP iktidarını da aşacağız ve işte o zaman yeni yaşama ulaşmamız için hiçbir engel kalmayacak.

Yüksekdağ’ın konuşmasının ardından miting, HDP Siirt Milletvekili adayları ile Tillo Belediye Başkan adayın tanımıtıyla sona erdi.

IMG_2855-vert

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
arabo13 Mayıs 2015 / 09:16Yanıtla

helal sana,bravo sana site yöneticisi.tarafsız,ilkeli ve dürüst yayınların için tşk.