

Siirt'e bir etkinlik için gelen HDP'li Kürkçü görevi başındaki polislerin fotoğraflarını çekip sosyal medyada hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Siirt'e 22 Mayıs Pazar günü HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'le birlikte gelen milletvekili Kürkcü, sosyal medya hesabında yol güvenliğini sağlayan polislerin fotoğraflarını çekip altına "Siirt'e halkla buluşma yolunda konvoyumuza saldıran silahlı çeteler." Ve izinsiz gösteri yapan göstericilere müdahale eden polislere "Siirt'te HDP coşkusuna devlet saldırısı." diye yaptığı paylaşımdan ötürü terör örgütüne ifşa ettiği ve hedef gösterdiği gerekçesiyle fotoğrafta yer alan polis memurları, haklarında hakaret ve tehdit suçundan şikayetçi oldular.
İl Emniyet Müdürlüğü de Kürkçü hakkında Halkı kim ve nefret duygusuyla tahrik etmek, Güvenlik güçlerini itibarsızlaştırmak, Kin ve nefret ile görevi başındaki memura hakaret ve tehdit suçundan suç duyurusunda bulunuldu.
