Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince Çanakkale ve Kurtuluş savaşları ile 15 Temmuz’u dans ve tiyatroyu birleştirerek anlatmak amacıyla yürütülen Temmuza Şehadet Projesi ile ortaya çıkan gösteri, 14 Eylül Kapalı Spor Salonunda sahneye koyuldu.
Gösteriyi 15 Temmuz hain darbe girişiminde eşi Erol ve oğlu Abdullah Olçok’u kaybeden Nihal Olçok da izledi.
Olçok, gösterinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, acıyı kazıyarak, sürekli acıyı acıyla besleyerek büyütmenin kimseye bir faydası olmayacağını belirtti. Düzenlenen etkinliğin şu ana kadar izlediği en güzel etkinlik olduğunu dile getiren Olçok, şunları söyledi:
Olçok, dans tiyatrosunda oğlu Abdullah’ı canlandıran çocuğa sarıldı ve duygulu anlar yaşadı.
Proje eğitmeni Behçet Dildırım da bugün bu toprakların yaşadığı acıları, sanatla, dansla ifade etmeye çalıştıklarını söyledi.
Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz de Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz’u gençlerin sayesinde tekrar yaşadıklarını ve duyduklarını belirtti.