Kalkınma Bakanı Yılmaz Siirt’te Esnaf Ziyaretinde « Siirt'te Net

SON DAKİKA

Optikte Efsane Geri Döndü

SİİRT HABERLERİ

Kalkınma Bakanı Yılmaz Siirt’te Esnaf Ziyaretinde

Bu haber 17 Mayıs 2016 - 9:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgede kalkınmayla mücadele edeceklerini belirterek, “Vatandaşımıza da devletimizin şefkatiyle, devletin hukuk düzeni içinde yaklaşıyoruz ve halkımızın ihtiyaçlarını karşılayıp geleceğine dönük yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Siirt Üniversitesi (SİÜ) İlahiyat Fakültesi temel atma töreni ve Merkez Kütüphanesi açılışı ardından kent merkezine geçerek esnaf ziyaretinde bulundu.
Terör başından beri en büyük zararı bu bölgede yaşayan insanlara verildiğini belirten Yılmaz, halkın teröre karşı dik durduğunu söyledi.

Terörün turizm ve ekonomiye zarar verdiğini ifade eden Yılmaz şöyle konuştu:

“Bütün ülkemiz tabi terörden zarar görüyor ama en büyük zararı da doğuda, güneydoğu da yaşayan insanımıza veriyor. Köylerinde sıkıntı yaşıyor, yaylasında, yolda, şehirde terörden dolayı doğrudan zarar görüyor vatandaşımız, can kaybı mal kaybı gibi doğrudan zararla görüyor. Bir taraftan da dolaylı zararlarını görüyor, terörün olduğu bölgeye yatırımcı gelmiyor, terörün olduğu bölgeye doktor, öğretmen, nitelikli personel gelmiyor, turizm hareketlerine büyük bir darbe vuruyor, ticarete, tarıma, sanayiye yani nereye bakarsanız bakın sosyal hayata yine terör büyük bir zarara uğratıyor, insanlar rahatça çoluk çocuğuyla istediği gibi dolaşma, istediği gibi yaşamını devam ettirme imkanına sahip olamıyorlar. Yani terörün doğrudan verdiği zararın dışında birde bu dolaylı sosyal ve ekonomik zararları etkileri var. Yine terörün olduğu yerde inşalar temel hak ver hürriyetlerini düzgün bir şekilde yaşayamıyorlar, rahat bir şekilde yaşayamıyorlar. Aslında terör, demokrasiye de darbe vuruyor sosyal hayata da, ekonomik hayata da ve topyekun yaşam kalitesini düşürüyor, bölgenin kalkınma sürecine darbe vuruyor. Tersi de doğru terör ne kadar azalırsa, terörle mücadelemiz ne kadar ilerlerse bütün bu alanlarda da olumlu neticelerini hep birlikte göreceğiz.”

İki mücadeleyi aynı anda sürdürdüklerini anlatan Yılmaz, “Bir taraftan terörle kararlı bir şekilde, etkili bir şekilde mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz, diğer taraftan da vatandaşımıza hiçbir mağduriyet yaşatmadan vatandaşımızın da her türlü derdine, sıkıntısına çareler üretmeye çalışarak kalkınma sürecini de hızlandırarak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye ikisini de aynı anda yapacak, teröre karşı en etkili mücadele, diğer taraftan da vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet, demokratik standartlarımızın gelişmesi ve kalkınma. Biz bunları hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz, inanıyorum ki bu terör illetinden de bu bölgemiz kurtulacak. O zaman göreceksiniz bu bölgenin potansiyeli çok daha hızlı harekete geçecek.”

Terör, ticaret imkanları artmasın, tarım sektörün ve turizm faaliyetlerinin gelişmesini, gençlerin daha iyi iş imkanlarına kavuşmasını, yatırımların ve üretimin hızlı artmasını istemediği için eylem yaptığına vurgu yapan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu eylemlerinin yapmalarındaki amacı bu zaten, bu bölgeye darbe vurmak, bu bölgenin ekonomisine, sosyal hayatına zararlar oluşturmak ama halkımıza müteşekkiriz, bölgede yaşayan insanımız hiçbir şekilde teröre destek olmadı, olmuyor ve terörle arasına gerçekten bir mesafe koymuş durumda, halkı sokağa çağırdılar ama halk sokağa çıkmadı, halkı adeta isyana teşvik ettiler ve buna da halkımız prim vermedi ve bir taraftan da yapılan mücadeleye destek oldu. Bizde halkımızı sahipleniyoruz, halkımızın yanındayız, halkımızın seçtiği hükümet olarak onların hizmetindeyiz. Teröre karşı devletin gücüyle, kudretiyle bütün kurumlarıyla mücadele ediyoruz. Vatandaşımıza da devletimizin şefkatiyle, devletin hukuk düzeni içinde yaklaşıyoruz ve halkımızın ihtiyaçlarını karşılayıp geleceğine dönük yatırımlar yapıyoruz.”

13247788_1130924430262568_2218421426729448153_o-vert

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.