Siirt belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğü bünyesinde özellikle yaz aylarında uzayan ve yurttaşların mezarlıklarda dini vecibelerini zorlaştıran yabani otlar için alınan önlemler kapsamında kentte bulunan mezarlıklar bulunan yabancı otların büyümemesi için ilaçlama çalışması başlattı. Yeni Mahallede bulunan Zeviye ve Doğan mahallesinde bulunan Şeyh Musa mezarlıklarında başlatılan ilaçlama çalışmalarının hafta sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.
Bu arada Park ve Bahçeler müdürlüğü bünyesinde devam eden çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Mithat Öktüren caddesinde bulunan orta refüjde korkuluk yapım çalışmaları başlanırken, Abdurahman Kavak Caddesindeki (Eruh Yolu) orta refüjde çam ağacı ve zakkum çiçeği ekim çalışmaları da devam ediyor.
Fen işleri müdürlüğü bünyesinde de , Barış, Affetevler ve yeni mahallede yol yapım, onarım ve düzenleme çalışmaları kapsamında da kaldırım, istinat duvarı ve yollara parke döşeme çalışmalarında devam ediyor.