“Nevruz, Kardeşliğin ve Barışın Sembolüdür” « Siirt'te Net

SON DAKİKA

“Nevruz, Kardeşliğin ve Barışın Sembolüdür”

Bu haber 20 Mart 2015 - 8:43 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Memur-Sen Siirt İl Başkanı Beşir Özyeşil, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda,

“Şimdi ayrışmanın değil bütünleşmenin, kutuplaşmanın değil sevgiyle kucaklaşmanın vaktidir” dedi.

Nevruz’un birleştirici yönüyle kültürümüzde özel bir yerinin bulunduğunu ifade eden Özyeşil, “Farklılıkları ve çeşitlilikleriyle, tüm kültürel değerleriyle bir bütün olduğumuzu hatırlatan Nevruz’u, tarihin süzgecinden geçerek günümüze ulaşan geleneklerine uygun şekilde yaşatmalıyız” diye konuştu.

“Bayramlar, karşılıklı sevgi ve saygının ifade edilmesine, birlik ve beraberliğin pekişmesine aracılık eden günlerdir” diyen Özyeşil, “İşte bunun için Nevruz’u hep birlikte karşılamalı, kutlamanın mutluluğunu kardeşçe yaşamalıyız. Birbirimize sımsıkı kenetlenmeli, tüm farklılıklarımızın bu toprağın, asli unsuru olduğunu bilerek birbirimizi bağrımıza basmalıyız. Şimdi ayrışmanın değil bütünleşmenin, kutuplaşmanın değil sevgiyle kucaklaşmanın vaktidir. Yeni ve güzel başlangıçların, sevinç ve neşeyle kutlandığı gün olan Nevruz’un, aramızdaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesini, kalıcı hale getirmesini diliyoruz. Barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan Nevruz’un, daha güzel günlerin başlangıcı olmasını istiyoruz. Nevruz’la birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.