ÖZÜRLÜK KIZ BULUNDU « Siirt'te Net

SON DAKİKA

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ YILMAZA TESLİM

Siirt Belediyesi, SİİRT HABERLERİ

ÖZÜRLÜK KIZ BULUNDU

Bu haber 21 Nisan 2016 - 4:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Siirt’te jandarma korucu ve tüm köylülerin her yerde aradığı 12 yaşındaki özürlü kız 12 gün boyunca dağda ot yiyerek hayatta kalmış

Siirt’in Pervari İlçesi Palamut köyünde 12 gün önce koyunları otlattığı sırada kaybolan Halime Demirtaş’tan bir daha haber alınamadı. Ailesinin Jandarmaya haber vermesiyle dağ taş aranan özürlü kız, korucular ve köylüleri tüm aramalarına rağmen bir türlü bulunamadı.

12 gün boyunca her yerde aranan Demirtaş’ın akıbetine ulaşılmayınca ailesi, kendisinden umut kesti. Tillo İlçesi Kılbasan köyü ile kazacık mezrasında oturan Mehmet Efe ve Çocukları Yusuf ve Mehmet Efe’nin tarlayı ekmeye gittiği sırada özürlü kıza ulaşıldı.
Yusuf Efe adlı köylü, tarlaya gittikleri sırada çalıların arasında bir ses işittiğini, olay yerine gittiklerinde yarı baygın bir kız çocuğu gördüğünü söyledi.
Efe, “üstü başı harap ve dudakları patlak olan kız çocuğunu hala elinde ot vardı. Hemen Jandarmaya haber verdik. Daha sonra Palamutlu köyünde kaybolan kız çocuğu olduğu anlaşıldı”
Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan halime Demirtaş’ın durumu doktorları da şaşırttı. İlk tedavisi yapılan çocuk müşahade altına alınırken durumu iyiye gittiği belirtildi.

Kızın babası Tahir Demirtaş,  hastane müşhade odasında tutulan kızını biran bile olsa yalnız bırakmadı. Demirtaş, “kızım bugün bulundu. 12 gün boyunca dağda kalmış. Ne yemiş ne içmiş bilmiyoruz. Nasıl bulundu biz de bilmiyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.