BIST 100
12.270,18 0,17%
DOLAR
49,1350 0,08%
EURO
55,3373 0,03%
GRAM ALTIN
6.542,72 -0,76%
BITCOIN
84.648,00 0,25%
FAİZ
39,83 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
95,40 -0,92%
GBP/TRY
65,1126 0,28%
EUR/USD
1,1255 0,10%
BRENT PETROL
101,92 0,36%
ÇEYREK ALTIN
10.697,34 -0,76%
Siirt Kapalı
Siirt hava durumu
14 °
Reklam
  • ANASAYFA
  • Siirt Valiliği
  • PANDEMİ DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR VALİ HACIBEKTAŞOĞLU EV ORTAMINDAKİ BULAŞA DİKKAT ÇEKTİ

PANDEMİ DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR VALİ HACIBEKTAŞOĞLU EV ORTAMINDAKİ BULAŞA DİKKAT ÇEKTİ

Covid-19 pandemisine ilişkin denetim çalışmaları ülke genelinde devam ediyor.Siirtte de yapılan denetimde bir açıklama yapan Vali Osman Hacıbektaşoğlu ev ortamındaki bulaşlara dikkat çekti.

Reklam
Şehirler arası otogara giden Vali Hacıbektaşoğlu yolcu, firma sahipleri ve yetkililerle görüşerek pandemi konusunda önerilen uyarılara dikkat etmelerini istedi. Vali Hacıbektaşoğlu, seyahat firması yetkililerinden özellikle HES kodu konusunda duyarlı olmalarını ve HES kodu olmayan yolcuların bindirilmemesi gerektiğini belirtti. İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Vali Hacıbektaşoğlu, ilimizde pozitif vaka sayısında son günlerde bir artış görüldüğünü ancak bunun  bu vakaların pik yaptığı Kurban Bayramı sonrasında rakamlardan daha düşük olduğunu söyledi. Salgın denetimi yapan ekiplere eşlik ettiklerini belirten  Vali Hacıbektaşoğlu “ Salgında bir artı var. Aynı durumu Siirt’te de gözlemliyoruz. Bir süre önce vaka sayılarımız Kurban Bayramı sonrasına göre  neredeyse % 50 oranında bir azalma görülmüştü. Ancak son 15 günde yatay hafif bir artış görülüyor.Dikkatli olmak zorundayız.Bunları daha önce hep paylaşıyorduk. Önemli bulaş kaynakları taziyeler cenazeler düğünler, düğün konvoyları, yeme içme mekanları ve insanların yoğun olarak bulundukları çarşı pazarlardı.Şunu gözlemliyor ve filyasyon çalışmalarından takip ediyoruz.Çarşı pazarda kendimizi  dışarıda işyerlerinde toplu taşıma araçlarında kendimize dikkat ediyoruz.Ancak evimizde kendimizi güvende görüyoruz.Aile bireyleri öğrenci olan çalışan anne baba bütün önlemleri ihmal ediyor.;u anda ev ortamı daha çok bulaş kaynağıdır.Hastalık daha çok buradan bulaşıyor.Bunu filyasyon çalışmalarından takip edebiliyoruz.Dolayısıyla bütün vatandaşlarımızın buna dikkat etmesini istiyoruz. Zorunlu olmadıkça dışarıda gezmeyelim.” Dedi. Vali Hacıbektaşoğlu  ev gezmelerine de zorunlu olmadıkça bir süreliğine son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Reklam

Covid-19 pandemisine ilişkin denetim çalışmaları ülke genelinde devam ediyor.Siirtte de yapılan denetimde bir açıklama yapan Vali Osman Hacıbektaşoğlu ev ortamındaki bulaşlara dikkat çekti.

Reklam

İlginizi Çekebilir

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?