BIST 100
14.587,93 2,72%
DOLAR
44,8593 0,14%
EURO
52,7935 -0,09%
GRAM ALTIN
6.966,26 1,07%
FAİZ
39,24 -1,46%
GÜMÜŞ GRAM
116,50 3,21%
BITCOIN
76.564,00 -1,04%
GBP/TRY
60,6672 0,04%
EUR/USD
1,1765 -0,14%
BRENT
90,38 -9,07%
ÇEYREK ALTIN
11.389,84 1,07%
Siirt Hafif Yağmur
Siirt hava durumu
18 °
Reklam
  • ANASAYFA
  • EĞİTİM
  • SİİRT GAZİ ANADOLU LİSESİ’NDE ANLAMLI DURUŞ: “EĞİTİMDE ŞİDDETE SON”

SİİRT GAZİ ANADOLU LİSESİ’NDE ANLAMLI DURUŞ: “EĞİTİMDE ŞİDDETE SON”

Son günlerde eğitim camiasını derinden sarsan ve öğretmenlerin ve öğrencilerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan menfur saldırılar, Siirt Gazi Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla protesto edildi. Eğitimde şiddetin geldiği noktaya dikkat çekilen etkinlikte, güvenli okul ortamının önemi bir kez daha vurgulandı.

Reklam
0b1a9f17-ed45-47c0-94c4-3ab2b6bf5e9b
Reklam

​"Bir Eğitimcinin Kaybı, Geleceğin Kaybıdır"

​Okul bahçesinde düzenlenen anma ve farkındalık programında konuşan Okul Müdürü Zekeriya ERTUŞ, Şanlıurfa ve Kahramanmaraşta yaşanan acı olayların tüm eğitim camiasının ve ülkemizin ortak acısı olduğunu belirtti. ERTUŞ, konuşmasında şu noktalara değindi:

​"Bugün burada sadece meslektaşlarımızı ve öğrencilerimizi anmak için değil, eğitim kurumlarımızın kutsallığını hatırlatmak için toplandık. Okullarımız şiddetin değil, bilimin ve nezaketin kalesi olmalıdır. Bir öğretmene veya öğrencilere yönelik her türlü şiddet, aslında toplumun geleceğine yönelmiş bir tehdittir. Siirt Gazi Anadolu Lisesi ailesi olarak, sevgi ve saygı temelinden asla taviz vermeyeceğiz."

​Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi

​Program kapsamında, öğrenciler ve öğretmenler okulun ana girişine "Öğretmenlerimizin Yanındayız, Şiddetin Karşısındayız" yazılı pankartlar asarak tepkilerini dile getirdiler. Sınıflarda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarında, problemlerin şiddetle değil; diyalog, empati ve hoşgörüyle çözülmesi gerektiği üzerine sunumlar yapıldı. Ders esnasında öğrenciler öğretmenlerine çiçekler hediye ederek sevgi sözcüklerini ifade ettiler.

​Toplumsal Duyarlılık Çağrısı

​Gazi Anadolu Lisesi yönetimi, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için velilere ve yerel kamuoyuna da çağrıda bulundu. Eğitimin çok paydaşlı bir süreç olduğu belirtilerek, okul-aile iş birliğinin sadece akademik başarı için değil, şiddetsiz bir toplum inşa etmek için de şart olduğu ifade edildi.

Gazi Anadolu Lisesi ​öğrencileri okul bahçesinde oluşturduğu sessiz protesto ve barış temalı alkışlar yaparak programlarını sonlandırdılar.

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?