


Merkezi İstanbul'da bulunan vakfın Siirt Temsilcisi Nevzat Amcalar, yaptığı açıklamada "Ramazan ayı birlik beraberlik ve bereket ayıdır" sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.
Yaz tatilinde kullanması için 2 bin öğrenciye giyim ve ayakkabı yardımı yapıldığını ifade eden Amcalar şunları belirtti:
"İstanbul'da ki hayırsever vatandaşlarımız tarafından bize gönderilen yardımlar kentimizde bulunan yerli fakir aileler ile dışarıdan gelen Suriyeli ve çevre illerden gelen misafirlerimize yardım dağıtıyoruz. Yardımlarımızı öncelikle kenar mahallelerdeki öğrencilerimize maddi durumu olmayanlar tespit dilerek giyim ve ayakkabı yardımı yapıldı. Ramazan ayı boyunca bize gelen 200 çift keton spor ayakkabı, 7 bin tişört, 12 bin erkek bayan ve çocuk terlikleri, 200 erkek gömlekleri, bin 500 bayan elbisesi dağıtacağız. Vakfımıza yapılan yardımları yetim ve durumu kötü olan vatandaşlarımıza ulaştırmak için köprü olmaya devam edeceğiz."
Amcalar, yapan giyim yardımı dışında Ramazan kolisi olarak 500 aileye alışveriş kart dağıttıklarını kaydetti.

