SİİRT’İN SORUNLARINI ÜÇ ANA BAŞLIK ALTINA ALDI « Siirt'te Net

SON DAKİKA

escort bayan

SİİRT’İN SORUNLARINI ÜÇ ANA BAŞLIK ALTINA ALDI

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, Siirt’in sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili açıklamasında “Odamızca tespit edilen ilimiz ticaret ve sanayisinin önündeki engeller ve çözüm önerilerini üç ana başlık altında topladı.

Bu haber 24 Mart 2017 - 16:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ulaşım, tarım hayvancılık ve bunlara bağlı istihdamın arttırılması. Bunlardan birincisi ulaşım, 1998 yılında ihale edilen fakat daha tamamlanamayan Siirt-Eruh, Eruh-Şırnak yolunun bitirilmesi için gereken ödeneğin aktarılması ve yolun tamamlanmasının sağlanması, Siirt-Pervari, Pervari-Van yolunun yatırım programına alınması, Kurtalan ilçemizdeki mevcut demiryolunun şehir merkezine kadar uzatılması gerekir. Yapımı tamamlanan çevre yoluyla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bağlantısının yapılması halinde ilimizin ticaretine yönelik taşımacılığı cazip hale getirecek ve bunun sonucunda sanayicimizin tüccarımızın rekabet gücü artacaktır.

Çevre illerimizle bağlantımızı sağlayan Siirt-Kurtalan, Kurtalan-Batman bölünmüş yollarımızın bir an önce tamamlanması, havaalanımızın ihtiyaca cevap verebilmesi için yeni terminal binası yapımı, ayrıca iniş ve kalkışlarda açısal olarak sıkıntı yaşandığından istikametinin döndürülebilirliği ölçülmeli bu sağlanabilirse çok daha az maliyetle büyük gövdeli uçaklar piste inebilecek hale gelecektir.

İlimizde Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun kuruluşunun gerçekleşmesi halinde ilimiz, önümüzdeki yılın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteklerinden daha fazla yararlanacaktır. Tarım hayvancılıkta hükümetimizin sağladıkları kırsal kalkınma desteklerine devam etmesi ilimizde tarıma dayalı sanayi tesislerini arttıracaktır. İlimizin sulanabilir tarım arazileri yüzde 14’tür, DSİ’nin sulanabilir arazilerin tespiti ve altyapı projelerini geliştirmeleri halinde tarımdaki sulanabilir arazilerin oranı artacaktır. Bu da tarımdaki istihdamı arttıracaktır” dedi.

Siirt fıstığının geliştirilmesi için fıstıkçılık deneme, araştırma istasyonu kurulması gerektiğini de dile getiren Kuzu, fıstık meyve bahçesi oluşturmak için verilen sertifikalı fidan desteğinin iki katına çıkarılması durumunda ilin tarımına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Kuzu, “İlimizde organize hayvancılık bölgesine ihtiyaç vardır. Organize hayvancılık bölgesinin kurulması halinde tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkısı olacaktır. İlimizde de genç çiftçiler projesi kapsamında desteklenecek çiftçi sayısının bölgenin gelişmişlik durumuna göre daha fazla arttırılması istihdama büyük katkı sağlayacaktır. İlimiz maden açısından zengin rezervlere sahiptir. Şirvan maden köyümüzde bulunan zenginleştirilmiş bakır madeninin mamule dönüştürülmesi için devlet eliyle tesis yapılması halinde ilimiz ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlanacaktır.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN