Orhan Doğan Parkı Belediye Kadın Merkezinde açılan kadınlara yönelik sertifikalı pasta yapımı ve sunum öğrenme kursuna Siirt’ten 12 kadın kursiyer kayıt yaptırdı. Kursiyerlere haftanın 5 günü pasta yapımının ve sunumunun yanı sıra çeşitli hamur işlerinin yapımı ve teknikleri de öğretiliyor.
Pasta yapımı ve sunum kursu, mutfağı seven ve bu kursu hobi olarak yapan kadınların teorik ve pratik bilgi ihtiyacına cevap verebilmek için açıldığını söyleyen pasta yapım ve sunum hocası Hale Onur, kadınların ev ortamından biraz uzaklaşarak sosyalleşmelerine, yeni arkadaşlıklar edinip stresli yaşamdan uzaklaşmalarına, pasta tekniklerini öğrenerek el becerisi kazanma şansını bu kursla yakalayacaklarını söyledi. Onur, “Belediye bünyesinde açılan kursumuza yoğun bir talep var. Kursiyerlerle hem hoş vakit geçirip hem de öğreniyorlar. Bizlere desteklerini esirgemeyen Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşın’a teşekkür ederim” dedi.
Belediyenin açmış olduğu pasta kursunun kursiyeri olduğunu söyleyen Simge Yılmaz, burada pasta kursuna gelmek benim için bir keyif oldu. Farklı bir alan kendimizi geliştirdik. Keyifli vakit geçirdiklerini söyledi. Yılmaz, “Kursta farklı arkadaşlar edindik. Yeni bir ortam yeni bir çevre belediyemizin vermiş olduğu imkânlardan yararlanmak çok güzel. Burada bu imkânların sunulması güzel oluyor. Mutluyuz” diye konuştu
Pasta yapmayı çok sevdiğini söyleyen kursiyerlerden Melek Kayış, böyle bir kurs açıldığı içinde çok memnun oldum. Kursun bünyesine dahil olmak benim içinde çok iyi oldu. Burada arkadaşlarımızla beraber çok güzel pastalar yaptıklarını söyledi.