


Yalova Siirtliler Derneğince (SİDER) bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Bursa, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Kocaali’deki Siirtliler derneklerinin de destek verdiği "Yumurta Bayramı Şenliği" ilgi gördü.
Çiftlikköy ilçesinde düzenlenen ve Arapçada (Şırıl Bayf) olarak kutlanan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Boyalı yumurtalar tokuşturuldu. Siirtliler yerel sanatçıların konserleri ile doyasıya eğlendi.
Etkinliğin Açılış konuşmasını yapan Siirtliler Derneği Başkanı Vedat Babaoğlu, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğimizin en güzel nişanesi olduğunu ifade etti.
Babaoğlu, "Festivaldeki asıl amacımız, Türkiye genelindeki hemşerilerimizle bir araya gelmek, kaynaşmak, kadim kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi sürdürmek, gelecek kuşaklara aktarmak, birlik ve bütünlüğümüzü daha da güçlendirmektir." diye konuştu.
Vali Ali Fuat Atik de kentin asırlardır farklı kültürlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu söyledi.
Farklı kültürlerle iç içe yaşamanın sonucunda güzel değerlere sahip olduklarını anlatan Vali Atik, "Bu değerleri hep birlikte inşallah bizlerin öncülüğünde yaşatacağız. Aynı bayramın Siirt'te de yapılması adına elimden geleni yapacağım. Sadece Yalova'da değil esas işin merkezinde Siirt'te de bu bayramı tekrar canlandıracağız." ifadelerini kullandı.
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz is yaptığı konuşmada, güzel bir geleneği, kültürün güzel bir örneğini tekrar yaşatmanın sevinci içerisinde olduklarını söyledi.
Yılmaz, "Yalova ilimiz coğrafik açıdan ülkemizin en küçük vilayeti olsa da 80 vilayetimizden göç alan, onların kültürlerini bir arada yaşatan Balkanlardan, Kafkaslardan kültürel mozaiğe katkı sağlayan güzel bir ildir." dedi.
Etkinliği kapsamında, çeşitli renklere boyanan yumurtalar, protokol üyelerince tokuşturularak kırılmaya çalışıldı.
Etkinliğe, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve farklı illerden gelen Siirtliler katıldı.
Program, Siirt yöresinden yöresel yemeklerin türküler eşliğinde ikram edilmesiyle sona erdi.


