BIST 100
11.721,72 -2,89%
DOLAR
49,5266 0,01%
EURO
55,6170 -0,15%
GRAM ALTIN
6.650,47 0,26%
BITCOIN
81.519,00 0,80%
FAİZ
39,52 0,20%
GÜMÜŞ GRAM
91,40 0,70%
GBP/TRY
66,0521 -0,09%
EUR/USD
1,1219 -0,18%
BRENT PETROL
106,87 -0,70%
ÇEYREK ALTIN
10.873,52 0,26%
Siirt Açık
Siirt hava durumu
15 °
Reklam
  • ANASAYFA
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • Şirvan İlçesi Pirinçlik Köyü Kadın Kalkınma Kooperatifi Üyeleri Asma Yaprağı Tesislerinde İncelemeler Yapmak Üzere Tokat’a Gitti.

Şirvan İlçesi Pirinçlik Köyü Kadın Kalkınma Kooperatifi Üyeleri Asma Yaprağı Tesislerinde İncelemeler Yapmak Üzere Tokat’a Gitti.

Şirvan Pirinçlik Köyü’nde kurulan kadın kooperatifiyle Pirinçlik köyü merkez olmak üzere, çevre köylere yeni bir istihdam kapısı açılmış olacaktır.

Reklam
6e8992f5-42e3-48da-8b5f-af9d77808eb5
Reklam

Bu çerçevede Siirt Valisi, Şirvan Kaymakamı ve GAP İdaresi önderliğinde, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yürütücülüğünde Pirinçlik Köyü’nde kurulan Tayfi Üzümü Yaprağı Salamura Tesisi ile ilk etapta 500.000 kg olan salamura yaprak üretiminin 5 yılın sonunda 5 bin tona çıkarılması hedeflenmektedir.

Tesisin kurulumu ile kadınlarımız üretimde yer alacak ve ilimiz ekonomisinin gelişmesi için yeni bir istihdam kaynağı oluşturulmuş olacaktır.

Projede ilk etapta 40 kadın ve ailesine istihdam kapısı açılacak zamanla bu sayı daha da artacaktır.

Bölgede huzur ve güven ortamının tekrar sağlanması ile şimdiye kadar tam manasıyla değerlendirilemeyen bu nadide ürünümüz değerlendirilmiş olacak ve bağcılık tekrardan canlandırılacaktır. Bu bağlamda bağ alanlarımız da gün geçtikçe artacaktır.

Salamura yaprak işleme tesisi için Türkiye’de alanında iyi bir seviyede olan Tokat iline yapılacak olan teknik geziyle üretim tesisi, üretim aşamaları, paketleme ve satış konusunda gerekli bilgiler alınacaktır. Ayrıca Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından üreticiler ve tarım personeline yönelik bağcılık uygulamaları ve salamura yaprak üretim eğitimi verilecektir.

Akabinde proje ile büyük bir çoğunluğu çöp olan Tayfi Üzüm Yaprağı ilimizin marka değeri olacak ve marka değeri olan ürünler arasında yer alacaktır. Tokat ve Manisa’da olduğu gibi ilimiz de yeni bir sektörde söz sahibi olacaktır.

 

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?