


Valilikten yapılan açıklamada, Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyünde bulunan özel bir bakır işletmesinde çalışma yapıldığı sırada heyelan meydana geldiği belirtildi.
Valilik bünyesinde ivedilikle Kriz Merkezi olduğu aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Arama kurtarma çalışmalarına hemen başlanmıştır. 1 işçinin cenazesi çıkarılmış olup, 2 işçinin cesedi tespit edilmiştir. Diğer 13 işçinin kurtarılması için arama-kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir."
Bölge illerden takviye arama-kurtarma ekipleri de olay yerine intikal edildiği aktarılan açıklamada şöyle denildi:
"Bölgede arama-kurtarma çalışmaları heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle AFAD, Kızılay, Sağlık Bakanlığı, şirket yetkilileri ve Jandarma desteği ile kontrollü bir şekilde yürütülmektedir. Heyelanın aşırı yağışlar nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmekle birlikte, sebepleri hususunda araştırma ve inceleme devam etmektedir."
Arama-kurtarma çalışmaları, Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van AFAD kurtarma ekipleri, Sağlık Bakanlığı Umke ekibi, Kızılay, maden şirketine ait arama-kurtarma ekibi ve jandarma arama-kurtarma ekibinin katılımı ile sürdürüldüğüne yer verilen açıklamada, AFAD Erzurum arama-kurtarma ekibi, olay mahalline ulaşmak üzere olduğu kaydedildi.

