


Siirt Ticaret ve Odası Başkanlığı ile KOSGEB Siirt İl Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda ortaklaşa düzenlen toplantıda KOSGEB destekleri ve kredi garanti fonu hakkında firma temsilcilerine bilgi verildi ve soruları cevaplandırıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Nedim Kuzu, oda olarak ilimizde yatırımların artması ve yatırımcılarımızın verilen devlet desteklerinden azami ölçüde yararlanabilmeleri için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Bu kapsamda benzer toplantılar düzenleyerek yatırımcıları bilgilendirdiklerini belirten Kuzu bu toplantının düzenlenmesinde verdikleri katkı nedeniyle KOSGEB ile Diyarbakır ve Batmandan gelen Kredi Garanti Fonu yetkililerine teşekkür etti.
KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıçta yaptığı konuşmada müdürlük olarak yatırımcıları bilgilendirmeye ve verdikleri desteklerden yararlanmaları için yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Erkılıç, müdürlüğün Siirt’te faaliyete geçtiği tarihten bu yana KOSGEB ‘in çeşitli desteklerinden yararlanan firma sayısının hızlı bir artış gösterdiğini belirterek , kapılarının yatırım yapmak isteyen girişimcilere her zaman açık olduğunu söyledi.
Toplantıda daha sonra gösterdikleri menkul ve gayri menkul değerlerin bankalar veya KOSGEB tarafından kabul edilmediği için kredi almada zorluk çeken kredi garanti fonu uzmanlar tarafından tanıtıldı. Kredi Garanti Fonunun tüm Avrupada yaygın olduğu ve bu ülkelerde kullanılan her 100 krediden 71 ninin bu fondan yararlandığı ancak ülkemizde bu oranının henüz % 1 ler seviyesinde olduğu belirtilerek bu oranın yükselmesi için çaba harcandığı belirtildi.

