Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, yaptığı açıklamada, yapılan ihbarlar sayesinde sivil halkın ve kamu görevlilerin hedef alındığı bir ok terör eylemi önceden önlendiğini söyledi.
Ödül dönemi sayesinde yapılan yüzlerce ihbar sayesinde 15 Ocak tarihinde eylem hazırlığındaki terörist gruba yönelik gerçekleştirilen operasyon neticesinde 5 teröristin ölü ele geçirildiğini aktaran Tutulmaz, şöyle konuştu:
“3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini, yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilmesi sayesinde bugüne kadar yüzlerce ihbar yapıldı. Yapılan ihbarları değerlendiren güvenlik güçler, eylem hazırlığında olan birçok terör unsuru etkisiz hale getirildi. Kentimizde daha önce Cizre ve Sur gibi vatandaşlarımız için yaşanmaz hale getirmeyi planlayan teröristler vatandaşlarımızın ihbarlarıyla önceden tespit edilerek planları bertaraf edildi.”
Başına ödül konulan terör örgütünün bölge sorumlusu Siirt’te öldürüldüğünü belirten Tutulmaz şöyle devam etti:
“7 Temmuz 2015’te Siirt’te kaçakçılık şüphesiyle durdurulan otomobilden polis ekibine silahla ateş açarak 30 yaşındaki polis memuru Bünyamin Torğut’u şehit eden ve 19 Ağustos 2015’te Siirt-Pervari karayolunda zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 8 askerin şehit olduğu saldırıyı da planladığı ayrıca güvenlik güçleri ile sivilleri hedef alan birçok eyleme karıştığı tespit edilen terör örgütünün sözde bölge sorumlusu “Çırav” kod adlı Cemal Oğuz’da başına ödül konulmuş teröristler listesinde vardı. Gri listede aranan Oğuz’un başına 300 bin TL ödül konulmuştu. Vatandaşlarımızın ihbarı neticesine gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.”
Yurt dışı ve İl dışından da ihbarların yapıldığını anlatan Tutulmaz, ihbarda bulunan vatandaşların hiçbir şekilde kimlikleri deşifre edilmediğini dikkat çekti.
Vatandaşlar yaptıkları ihbarlar neticelendikten sonra ödemeleri yapıldığını vurgulayan Tutulma, “Terörle mücadelede yeni başlayan ödül döneminde şuana kadar iyi sonuçlar alındı. Köyün etrafında görülen veya da köyden erzak almaya giden tüm teröristler vatandaşlar derhal bize bildiriyor. Kırsala çıkan vatandaşlarımız tespit ettikleri teröristlerin yerlerini bize bildiriyorlar. Şehir merkezine sızan teröristler gittikleri evlerden veya da kullandıkları yapılar vatandaşlarımız tarafından bize bildiriliyor. Yurt dışından bile arayıp teröristlerin adreslerini veya kullandıkları alanları bildirenler oluyor. Güvenlik güçlerimiz gelen tüm bilgileri inceledikten sonra ihbar doğruluğu teyit edildikten sonra operasyon gerçekleştiriyor.”
Terör örgütünün halkın huzurunu bozmasına asla izin vermeyeceklerini ifade eden Tutulmaz, “Ülkemizin birliğine, beraberliğine, huzuruna, barışına gölge düşürmek isteyen ve istikrarlı büyümesini bozmak, aramıza nifak sokmak girişiminde bulunan her türlü faaliyetin üzerine hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla gidilecektir” diye konuştu.