TOPLADIKLARI KİTAPLARI TESLİM ETTİLER « Siirt'te Net

SON DAKİKA

TOPLADIKLARI KİTAPLARI TESLİM ETTİLER

Bu haber 31 Aralık 2014 - 9:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kendilerine Üniversiteli Siirtliler Platformu adını verdikleri bir grup öğrenci İstanbul başta olmak üzere birçok vilayette yakılan İl Halk Kütüphanesi için kitap toplama kampanyası başlattılar.

Kısa adı UNİSİP olan Üniversiteli Siirtliler Platformu, memleketleri Siirt’in “Kitap Yakılan Şehir” olarak anılmasından rahatsız oldular ve anlamlı bir kampanya başlatmışlardı.

İstanbul Fatih’te bulunan Milel ve Nihal Derneği’nde toplanan Üniversiteli Siirtliler Platformu’na bağlı öğrenciler farklı birçok konuda istişareler yaptılar. Yapılan toplantıda platformun ilk projesi olarak kitap toplama kampanyası kararı alındı. Alınan kararla, 6-7 Ekim olaylarında Kobani bahanesiyle yakılan Siirt İl Halk Kütüphanesi’ne bağışlanmak üzere kitap toplama kampanyası başlatan öğrenci platformu, kısa sürede olumlu tepkiler alarak kitap toplamaya başladılar.

Vefa Yusuf Taylan, Ali Eşref Aykaç ve arkadaşlarının azami gayretleri sonucu temin edilen 8 bin kitap dün,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edildi.

İl Halk Kütüphanesine kitap bağışında bulunmak isteyen Sivil Toplum Kuruluşları, kitapsever kulüpler, yayın evleri ve vatandaşların İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 0(484) 224 60 01 nolu telefondan ulaşılabileceğini ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdür Cengizhan Başaran konuya ilişkin yaptığı açıklamada: Üniversiteli Siirtliler Platformu üyelerine hassasiyetlerinden ve örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında memleketleri yararına aktivitelerde bulunup çeşitli etkinlikler düzenlemeyi hedefleyen öğrenciler, kendi üniversitelerinde ve çevrelerinden yakılan kütüphanemiz adına sosyal medyayı da kullanarak toplanan kitaplar Müdürlüğümüze teslim edildi. Bağışlanan kitaplar tasnif edilerek raflardaki yerini alarak vatandaşların istifadesine sunulacaktır. Kitapların toplanmasında emeği geçen Vefa Yusuf Taylan, Ali Eşref Aytaç’ın şahsında tüm arkadaşlarına ve hibe edenlere teşekkürü bir borç bilirim dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.