


Mardin Artuklu Üniversitesinin Dicle Kalkınma Ajansının desteğiyle yürüttüğü proje kapsamında dört ilin turizm alanındaki potansiyelinin ortaya çıkarılması ve turizm rotalarının belirlenmesi hedefleniyor.
Pandemi koşulları nedeniyle sosyal medya ağları üzerinden her ilin çalıştayı ayrı ayrı yapıldı. Proje yürütücülüğünü Prof.Dr.Ferhat Harman ve Doç.Dr Lokman Toprakın yürüttüğü projesinin Siirt çalıştayının moderatörlüğünü Siirt Üniversitesi Turizm Yüksek Okulundan Serkan Gün yaptı.
Çalıştaya gazeteci yazar ve ÇEKÜL Vakfı Siirt il temsilcisi Ayhan Mergen, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili M. Rauf Danış,Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Amcalar, turizmci Ali Muvafık ve diğer paydaşlar katıldı.
Çalıştayda genel yayın yönetmenimiz Ayhan Mergen kültür ve turizm alanına ilişkin olarak yaptığı durum tespitinin ardından, bu alanda kalkınabilmek için topyekün bir mücadele içerisinde kalk borusunu çalmak gerektiğini belirtti.
Kültür ve turizm İl Müdür Vekili Danışta ilimizde müzenin kurulumu ve geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen foto safari hakkında bilgi vererek bu alanda yapacakları çalışmaları anlattı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Amcalarda, yalnız ilimizin değil, bölgemizin turizmine önemli katkılarda bulunacak olan Botan Milli Parkının çalışmaların hakkında bilgi verdi.

