BIST 100
13.890,91 0,60%
DOLAR
45,7288 0,05%
EURO
53,3774 0,63%
GRAM ALTIN
6.714,63 1,26%
FAİZ
43,74 -1,13%
GÜMÜŞ GRAM
114,51 3,11%
BITCOIN
77.520,00 1,25%
GBP/TRY
61,7687 0,35%
EUR/USD
1,1646 0,37%
BRENT
97,53 -5,80%
ÇEYREK ALTIN
10.978,42 1,26%
Siirt Parçalı Az Bulutlu
Siirt hava durumu
20 °
Reklam

TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ PETROLU ERUH’TA

Siirt Valisi Ali Fuat ATİK, Eruh ilçesine bağlı Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 Petrol arama kuyularında incelemelerde bulundu.

Reklam
Eruh -Petrol (18)
Reklam

Vali Ali Fuat Atik, Eruh ilçe Kaymakamı Murtaza Dayanç ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kemal Benek ile birlikte Eruh- Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 Petrol arama kuyularında incelemelerde bulunarak, Aladdin Middle East Petrol Arama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sayer de diğer yetkililerden petrol sahasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Petrol sahasındaki kuyuları ve üretim sahasını gezerek inceleyen Vali Atik, Eruh ilçemizin terörle değil, güzel hizmetlerle, yatırımlarla anılmasını istediklerini belirterek, Türkiye’nin en kaliteli petrolünün Eruh ilçemizde üretilmesinin, bölgenin sosyo-ekonomik yapısını ve kaderini değiştirerek, büyük bir ekonomik getiri sağlayacağını ifade etti.

Doğu Sadak-1 Petrol Arama sahasında petrol kuyularının sayısının 6’ya çıktığını kaydeden Vali Atik, ‘2400 metre derinlikten günde yaklaşık bin varil ham petrolün çıkarıldığını, çıkarılan ham petrolün, tankerlerle Batman TPAO taşındığını ve burada işlendiğini’ söyledi.

Aladdin Middle East Petrol Arama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sayer ise yaptığı açıklamada; Siirt İli Eruh İlçesi Doğu sadak-1 petrol sahamıza hoş geldiniz, biz bu sahada, Türkiye’nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz. ilk kuyumuzu 2014 yılı başında keşfetmiştik, şu anda 6’cı kuyunun sondajına başlayacağız. 15 güne kadar, günlük üretimimiz, 4 üretim kuyusundan ortalama bin varil civarındadır. Net petrol olarak, 43,5 gravite Türkiye’nin en kaliteli petrolü burada çıkıyor. Çok daha fazla keşifler yapmayı planlıyoruz, daha fazla kuyular açmayı planlıyoruz bu bölgede sayın Valimizin bölge halkının Ankara’da Petrol İşleri genel Müdürlüğünün himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bir projedir. Bizleri teşvik edip böyle bir projeyi gerçekleştirmek için cesaretlendirdiğinden dolayı, Bakanlığımıza ilgili tüm kişi ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Bayıryüzü köyü, Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusu'nda incelemelerini tamamlayan Vali Atik, daha sonra Siirt’te döndü.

 

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?