BIST 100
13.895,97 1,47%
DOLAR
46,0931 0,08%
EURO
53,2500 0,30%
GRAM ALTIN
6.424,22 0,24%
FAİZ
43,69 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
101,84 1,46%
BITCOIN
63.764,00 3,09%
GBP/TRY
61,6016 0,21%
EUR/USD
1,1544 0,19%
BRENT
94,60 1,62%
ÇEYREK ALTIN
10.503,59 0,23%
Siirt Parçalı Az Bulutlu
Siirt hava durumu
30 °
Reklam
  • ANASAYFA
  • Genel
  • VEYSEL KARANİ BELDESİ, ÇARPIK YAPILARDAN ARINIYOR

VEYSEL KARANİ BELDESİ, ÇARPIK YAPILARDAN ARINIYOR

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani Beldesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Reklam
veysel-karani-2
Reklam

Vali Mustafa Tutulmaz, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Siirt’in Baykan ilçesi, Veysel Karani Beldesi’nde kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında inşa edilecek 55 konut ile 145 dükkânın inşaat alt yapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarını mahallinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Proje çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Tutulmaz, ‘Yılda yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği Hz. Veysel Karani Türbesinin bu proje ile etrafı çarpık yapılardan arındırarak, yeni bir çevre düzenlemesi ile inanç turizmine kazandırılacağını’ söyledi.

Vali Tutulmaz, ‘Uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle inşa edilecek Konutlar, yerel mimari göz önünde tutularak tasarlandı. Proje iki aşamalı olarak gerçekleşecek. Birinci aşamada konut ve dükkânların inşaatları tamamlanacak, daha sonra çevre ve peyzaj çalışmaları yapılacaktır.’ dedi.

Vali Tutulmaz, Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Peygamber efendimizin sevgisine mazhar olan ve anne sevgisinin timsali olduğuna inandığımız Veysel Karani Hz. türbesine ziyaretçi sayısının artacağını sözlerine ekledi.

Vali Tutulmaz, daha sonra Veysel Karani beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Tutulmaz, sorun ve taleplerini dinleyerek, Beldede yapımına başlanan Kentsel dönüşüm projesi hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Son olarak, Veysel Karani Belde Emniyet Amirliğini ziyaret ederek, denetimlerde bulunan Vali Tutulmaz, daha sonra Siirt’te döndü.

Vali Tutulmaz’ın ziyaret programına İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ve Baykan İlçe Kaymakamı Mehmet Kocabey eşlik etti.

veysel-karani-2-vert

 

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?