BIST 100
10.828,28 0,93%
DOLAR
42,3549 0,03%
EURO
49,0808 0,03%
GRAM ALTIN
5.565,25 0,48%
FAİZ
39,95 -0,27%
GÜMÜŞ GRAM
70,03 1,23%
BITCOIN
91.722,00 -0,79%
GBP/TRY
55,6654 -0,03%
EUR/USD
1,1581 0,00%
BRENT
64,50 -0,60%
ÇEYREK ALTIN
9.098,96 0,47%
Siirt Açık
Siirt hava durumu
11 °
Reklam

Doğu Türkistan’da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Siirt Ülkü Ocakları İl başkanı Başkanı Abidin Yeşilkök, Çin’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelmek isteyen ve Tayland’da mağdur durumda bulunan soydaşları için başlatılan imza kampanyasının dün itibarıyla sonlandırıldığını belirtti.

Reklam
DSC_1312
Reklam

Siirt Ülkü Ocakları İl Binası önünde yapılan basın açıklamada grup adına konuşma yapan İl başkanı Yeşilkök, imza kampanyasına katılanlara teşekkür ederek şunları ifade etti:

"Sevgili Peygamberimizin övgüsüne nail olan kutlu bir ceddin torunları, mazlum Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygur Türkleri’nin durumuna sessiz kalmayarak dilsiz şeytanlara inat kararlılıklarını ortaya koymuşlardır. Ata topraklarında çileleri bitmeyen, gözyaşları dinmeyen ve 21. yüzyılda göz göre göre soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızın asla yalnız olmadıklarını göstermişlerdir. Tayland’daki soydaşlarımızın ülkemize getirilmesi için yapılan imza kampanyamız genelinde 35 milyon Uygur Türk’ünün tamamına olan desteğimizin ifadesi, Türk dünyasına olan sevdamızın eseridir. Din ve vicdan hürriyeti tanınmadığı, ses bayrağımız Türkçe’mizin susturulmaya çalışıldığı, namuslarına ve canlarına göz dikildiği bir dönemde Müslüman Uygur Türkleri adeta var olma savaşı vermektedirler."

Felaketler, tüm bu baskılardan ve işkencelerden dolayı anılarını, vatanlarını, akrabalarını geride bırakarak göç yolunu tutan soydaşların yakasını bırakmadığını belirten Yeşilkök, kendi toprağında Kızıl Çin’in zulmüne uğrayan soydaşları göç yollarında da açlığa, susuzluğa, hastalıklara karşı mücadele ettiğini söyledi.

"Çok açık olarak ifade ediyorum ki, içeride zulmün mümessili katil Çin, dışarıdaki zulmün mümessili ise Uygur Türkleri’ni sahipsiz bırakan kalbi taş kesmiş çehrelerdir." diyen Yeşilkök şöyle devam etti:

"Eğer bugün kundaktaki bebek soğuktan donarak vefat ediyorsa, yüzlerce soydaşımıza Tayland’da adeta mahkum muamelesi yapılıyorsa, her geçen gün bir önceki günden daha kötüye gidiyorsa ve nihayetinde umudunu Türkiye’ye bağlayan bacılar, analar, ihtiyarlar, gençler ve çocuklar hayal kırıklığına uğruyorsa bu rezil tablonun mimarlarından biri de siyasi iktidardır."

Basın açıklamasına MHP il teşkilatı yöneticileri ve vakıf üyeleri katıldı.

DSC_1312-vert

 

 

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?