BIST 100
14.539,61 -1,29%
DOLAR
46,4954 0,04%
EURO
52,8971 -0,04%
GRAM ALTIN
6.114,73 -0,46%
FAİZ
41,13 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
91,86 -0,18%
BITCOIN
62.827,00 0,69%
GBP/TRY
61,3766 -0,05%
EUR/USD
1,1371 -0,10%
BRENT
76,56 -0,67%
ÇEYREK ALTIN
9.997,58 -0,46%
Siirt Açık
Siirt hava durumu
22 °
Reklam

Kadınlar İlk Ürünlerini 5 Mart’ta Sergileyecek

Siirt Belediyesi bünyesinde kentteki kadınların ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak, mesleki eğitim ve beceri kurslarıyla meslek edindirmek amacıyla Şubat ayı başında açılan Takı Tasarım kursunda eğitim gören kursiyerlerin ilk ürünleri 8 Mart etkinlikleri kapsamında 5 Martta düzenlenecek sergi de sergilenecek.

Reklam
Kadınlar İlk Ürünlerini 5 Mart’ta Sergileyecek (8)
Reklam

Siirt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Berfin kadın Danışma Merkezi bünyesinde kentteki kadınların ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak, kadınlara mesleki eğitim ve beceri kursları yoluyla,  gelir getirici etkinliklerde bulunmasını sağlamak amacıyla Şubat ayı başında açılan Takı Tasarım kursuna katılan 10 kursiyer tarafından üretilen ürünler, 8 Mart etkinlikleri kapsamında , 5 Mart Cumartesi günü Güres caddesinde düzenlenecek sergi ile takı severlerin beğenisine sunulacak.

Konuyla ilgili olarak Berfin Kadın Danışma Merkezi Çalışanı ve Takı Tasarım Öğretmeni Berivan Arslan tarafından yapılan açıklamada, Siirt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri müdürlüğü bünyesinde kentteki kadınlara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında,  kadınlara yönelik şubat ayı başında takı tasarım kursu açtıklarını ifade ederek, “  halen 10 kadın kursiyerin devam ettiği kursa tüm kadınları bekliyoruz.  Kurs kapsamında kadınların verimliliğini, üretkenliğini ve yaratıcıklarını ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.  Kurs kapsamında kursiyerlerimiz takı ve aksesuarlar üretiyor. Kursiyerler tarafından üretilen ürünlerimiz 5 Martta düzenlenecek sergi ile takı ve aksesuar severlerin beğenisine sunacağız.  Buradan elde edilen gelirin tamamı kursiyerlerimize verilecek.  Böylece kursiyerlerimiz hem meslek edinmiş olacak olacak, hem aile bütçesine,  hem de  kişisel bütçelerine  katkıda  bulunacaktır” dedi.

Arslan açıklamasının sonunda Siirt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı , Berfin kadın Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Takı Tasarım kursu ve Dikiş Atölyemizde kadınların ürettikleri ürünleri pazarlayabilecekleri bir Semt Pazarı, kadınlar çarşısı veya pazarlarda stant tahsisinin yanı sıra kadınlara yönelik bir Kültür ve İşletme Kooperatifi kurulması yönünde çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?