Kar Yağışı 40 Köy Yolunu Kapattı « Siirt'te Net

SON DAKİKA

Kar Yağışı 40 Köy Yolunu Kapattı

Bu haber 20 Ocak 2016 - 7:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Siirt’te yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Siirt-Pervari karayolu ile 40 köy yolu ulaşıma kapandı.

Siirt’te kar yağışı nedeniyle valilik bünyesinde kurulan ve Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen kriz merkezi sorumlusu Cahit Akkoyun, kapanan Siirt’in Pervari ve Şirvan ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekiplerin ana halterlerin açık tutulması için mücadele ettiğini söyledi.

Kar yağışına hazırlıklı olduklarını belirten Akkoyun, “Valiliğimiz bünyesinde oluşturulan kriz mamasının daha önceden aldığı kararlar doğrultusunda gerekli önlemlerimizi almıştık. Kar yağışı bugün öğleden sonra etkisini artırdı. Kar yağışından Siirt-Pervari kara yolu ulaşıma kapandı ekiplerimiz açıyor ama zaman zaman kapanıyor. Ana halterlerimizin açık tutmak için ekiplerimiz mücadele ediyor. Özelikle Şirvar ve Parvari ilçelerimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan grup köy yolları nedeniyle şuan 40 köy yolumuz kapalı ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız devam ediyor. Karayolları ve İl Özel İdare ekiplerimiz çalışmalarını bir masadan koordine ediyoruz. Ekiplerimiz iki vardiye şekilde çalışacaklar bu gece etkisini iyice artırması beklenen kar yağışı meteorolojiden aldığımız raporlara göre Cuma gününe kadar hava durumu normal seyrinden seyretmesini ve Cuma gününden sonra bölgede kar yağının tekrardan şiddetini artırması bekleniyor” dedi.

Akkoyun sürücülerin zorunlu olmadıkça, Şirvan ve Pervari istikametini kullanmamaları yola çıkmaları taktirde mutlaka yanlarında zincir bulundurmaları gerektiğini ifade etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.