BIST 100
12.265,98 0,43%
DOLAR
49,3088 0,10%
EURO
55,2492 -0,20%
GRAM ALTIN
6.644,78 1,51%
BITCOIN
82.936,00 0,60%
FAİZ
39,59 -0,40%
GÜMÜŞ GRAM
96,37 2,79%
GBP/TRY
65,3129 -0,08%
EUR/USD
1,1200 -0,10%
BRENT PETROL
102,90 0,30%
ÇEYREK ALTIN
10.864,21 1,51%
Siirt Açık
Siirt hava durumu
17 °
Reklam

Meşhur Şimmem Salıho Tezgahları Süslüyor

Yaz sıcağının Habercisi Kavunlar Tezgâhları Süslemeye Başladı.

Reklam
Şimmem Saloho (2)
Reklam

Manavlarda, seyyar satıcılarda ve semt pazarlarında Siirtliler tarafından çok aranılan meyvelerin başında gelmekte olan "Şımmem Salıho" kavunlarının bu türü yalnız Siirt il merkezinde yetişmek

Yaz sıcağının Habercisi Kavunlar Tezgâhları Süslemeye Başladı. Manavlarda, seyyar satıcılarda ve semt pazarlarında Siirtliler tarafından çok aranılan meyvelerin başında gelmekte olan “Şımmem Salıho” kavunlarının bu türü yalnız Siirt il merkezinde yetişmektedir.

Çok farklı bir aromaya sahip olan bu kavunların ismini merak edenler olabilir:

İşte İlginç Hikâyesi, Yıllar önce Siirtli Salih isimli vatandaşın vatani görevini yaptığı ilde arkadaşlarıyla beraber yediği kavunun çekirdeğini mendilinde saklar ta teskere alana kadar. Memleketine dönerken ortaklarıyla beraber Kezer Çayı kenarında kavun tarlasında yetiştirmeye başladığı farklı tattaki kavunlar kısa sürede beğenilip rağbet edilince artık ismiyle özdeşleşerek “Şımmem Salıho”adıyla ünlenir. O gün bugündür tercih edilen kavun cinsi olur.

Siirt’te hemen hemen bütün ailelerin kendi ihtiyaçları yanında başka kentlerde yaşayan akrabaları için de Meşhur Şımemm Salıho alıp gönderenler de oluyor.

Bu kavunlar Siirtlilerin yoğun yaşadığı özellikle İstanbul ve farklı illerde oldukça tüketildiğinden her gün tonlarca kavun bu illere gönderilmektedir.

Yılın ilk kavunları 5 TL'den alıcı bulurken piyasada bollaşmaya başlayınca da kilosu 3ile 4 TL den  satılmaktadır.

Şimmem Saloho (2)-vert

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?