BIST 100
14.442,56 0,92%
DOLAR
45,1812 -0,01%
EURO
53,2051 0,32%
GRAM ALTIN
6.703,28 -0,19%
FAİZ
41,22 0,76%
GÜMÜŞ GRAM
109,52 2,16%
BITCOIN
78.271,00 0,51%
GBP/TRY
61,4110 -0,19%
EUR/USD
1,1721 -0,09%
BRENT
108,17 -2,02%
ÇEYREK ALTIN
10.959,86 -0,19%
Siirt Kapalı
Siirt hava durumu
12 °
Reklam

MEVLİDİ NEBEVİ HAFTASI KUTLANIYOR

PROF DR KARŞILAŞACAĞIMIZ BAĞLARIN KOPTUĞU BAĞIMLILIKLARIN ORTAYA ÇIKTIĞI ÇAĞDIR

Reklam
5cbd3084-de25-4ddf-b027-c5a8284c0989
Reklam

Mevlidi Nebevi Haftası kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında Siirt İl Müftülüğünce “Peygamberimiz ve Aile “ konulu bir konferans verildi.

Siirt Üniversitesi Merkez Kampusunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr. İbrahim Hilmi Karslı, çağımızın bağların koptuğu bağımlılıkların ortaya çıktığı bir çağ olduğunu ve bununda başta aile bağları olmak üzere bir çok alanda tahribata yol açtığını belirtti.

Peygamberimizin aile kurumuna verdiği önemi anlatan Prof.Dr.Karslı bebek daha anne karnında iken, annesinin davranışlarından etkilenmeye başladığını belirterek ilk eğitimin aile içinde alındığını ifade etti.

Günümüzde çok yönlü etkileşime maruz kaldığımızı belirten Prof.Dr.Karslı “Ailede sevgi ve güvenin yaşanması çok önemlidir. Ailenin yozlaşması aslında toplumdaki sevgi ve şefkat kaynaklarının kuruması anlamına gelmektedir. Günümüzde çok yönlü bir etkileşim içerisindeyiz. Bunun sonucu olarak çağımız bağlılıkların kaybolduğu, bağımlılıkların ortaya çıktığı bir çağ olmuştur. Rabbimize olan kulluk bağlarımız zayıfladığı zaman arkadan sökülerek bütün bağlar çözülüyor, kopuyor.Bağlar çözülüyor ve bağımlılıklar artıyor.Dini bağlar aile bağları kopuyor.Bir tespihin imamesinin kopması gibi Mevlaya olan bağlılık zayıfladığı zaman aile bağları, akrabalık bağları, komşuluk bağları zayıflıyor. Bunların yerini bağımlılıklar alıyor.” Dedi.

Müftü vekili Muhammed Özdemir de yaptığı konuşmada aile kurumun artık seküler yapıya sahip insanların yanı sıra muhafazakar kesimi de etkilemeye başladığını belirtti.

Konferansı Müftülük personeli ve bazı öğrenciler takip etti.Konferansı takip edenlere “Peygamberimizin Sünnetinde Aile “ adlı kitap armağan edildi.

 

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?