


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Siirt İl Başkanı Cengizhan Tükenmez, beraberindeki partililerle birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Ankara’daki parti genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Tükenmez, Bahçeli’ye Siirt’in kültürünü ve yöresel değerlerini yansıtan hediyeler sunduklarını belirtti.
Siirt’in kültürel değerleri Bahçeli’ye takdim edildi
Tükenmez’in verdiği hediyeler arasında, Siirtli kadınların el emeğiyle Şal Şepik kumaşından hazırladığı kravat, tiftik keçisi yününden üretilen Siirt battaniyesi, Sinceri üzümünden yapılan yöresel iskambo pekmezi ve özel bir tespih yer aldı.
Hediyelerin Siirt’in kültürel mirasını, yöresel üretimini ve kadınların emeğini temsil ettiğini belirten Tükenmez, bu değerleri Bahçeli’ye ulaştırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bahçeli’den Siirtlilere selam
Ziyarete ilişkin açıklamasında Bahçeli’nin Siirtli hemşehrilerine selam ve muhabbetlerini ilettiğini aktaran Tükenmez, özellikle hediyelerin hazırlanmasında emeği bulunan kadınlara teşekkürlerini ilettiğini ifade etti.
Tükenmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bilge Liderimiz, Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi’yi dava arkadaşlarımızla birlikte ziyaret ederek emir ve talimatlarını aldık. Siirt’e selamlarını ve muhabbetlerini ileten Sayın Genel Başkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.”
“Kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktaracağız”
Siirt’in geleneksel ürünlerini ve kültürel değerlerini yaşatmaya devam edeceklerini belirten Tükenmez, hemşehrileriyle olan gönül bağlarını güçlendirmeyi ve kentin kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmayı sürdüreceklerini kaydetti.
Tükenmez, Bahçeli için yaptığı temennide ise Allah’tan kendisine sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür vermesini diledi.

