Pervari’de üç defa gösterime giren, “Bayramlık Papuç” adlı Tiyatro oyunu ülkemizin kanayan sosyal yaralarından biri olan erken yaşta evliliklere dikkat çekti.
Pervari İMKB Lisesi çok amaçlı salonda Pervari’deki Öğretmen, Öğrenci, esnaf ve gençler tarafından sahnelenen oyun, büyük bir yankı bularak, vatandaşlardan büyük bir beğeni topladı.
“Bayramlık Papuç” adlı Tiyatro oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini yapan Pervari ilçe milli eğitim şube müdürü Murat Özcan’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Pervari’deki öğretmen, öğrenci esnaf ve gençlerden oluşan ‘Milli Eğitim Tiyatro Topluluğu’ bölgemizin kanayan yarası olan “Erken Yaşta Evliliklere, çocuk gelinlere” dikkat çekmek ve bu toplumsal soruna kayıtsız kalamamak adına böyle bir oyun sahnelendi. Yaptığımız araştırmada bu oyunun aynı zamanda Türkiye’de de bir ilk olduğunu fark ettik. Çünkü daha önce çocuk gelinler ile ilgili hiç bir tiyatro oyunu da sahnelenmemişti. Pervari’de oyun hazırlığımız hemen yankı buldu. Toplumun birçok kesiminden çok olumlu tepkiler aldık. Bu oyunun sahnelenmesinde bizlere destek olan başta Pervari Kaymakamlığına, bizlere sponsor olan Pervari Belediye Başkanlığına teşekkür ediyoruz.”
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Erken yaşta evlilikleri ve Çocuk Gelinleri konu olan “Bayramlık Papuç” adlı Tiyatro oyunu, 7 Ocak 2015 tarihinde Gaziantep ilinde “Onat Kültür Sahnesinde, saat: 19:30 ‘da sahnelenecek.
Oyuncular:
Ayşe Babat, Fatma Özcan, Ömer Gül, Saadet Şen, Erkin Esen, Sevinç Akkurt, Başak Sarıgöl, Kemal Durusu
Ses-Müzik: Murat Gedik
Teknik Yönetmen: Gökhan Kızılışıkoğlu
Yardımcı Yönetmen: Sibel Alparslan