


Genellikle büyük merkezlerde ve geniş cerrahi ekiplerle gerçekleştirilen bu operasyon, Siirt’te tek cerrah tarafından, sağlık ekibinin desteğiyle komplikasyonsuz şekilde tamamlandı.
Yaklaşık 1,5 saat süren ameliyatın ardından hastanın böbrek fonksiyonlarının normal seyrettiği, genel durumunun iyi olduğu ve taburculuğunun planlandığı bildirildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Op. Dr. Miraç Ataman, hastada sol böbrekte 3 santimetrelik Bosniak Tip 3 kitle tespit edildiğini belirterek, bu tür kitlelerin kanser olma ihtimalinin yüksek kabul edildiğini ve cerrahi olarak çıkarılmasının gerektiğini ifade etti.
Ameliyatta “off-clamp” tekniğinin uygulandığını kaydeden Ataman, bu yöntemde böbrek damarlarının klemplenmeden, kan dolaşımı durdurulmadan kitlenin çıkarıldığını ve böylece böbrek dokusunun iskemiye sokulmadan korunduğunu vurguladı.
Ataman, hastanede bu modern cerrahi yöntemin başarıyla uygulanmasının, hem böbrek fonksiyonlarının korunması hem de bölgede ileri düzey cerrahilerin yapılabildiğinin gösterilmesi açısından önemli olduğunu belirterek, hastaya geçmiş olsun dileklerini iletti ve operasyonda görev alan tüm ekibe teşekkür etti.

