SİSKAV’da 14 yıldan bu yana görev yapan Turşak yaptığı açıklamada, “Üç Dilli Kardeş Şehir” olarak bilinen Siirt’te, Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde türkülerin yer aldığı “Siirt Düğün Geceleri 1” adlı albüm çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Albümde 3 dilden toplam 10 türkünün yer aldığını ifade eden Turşak, şunları kaydetti:
“Siirt’imizin ortak kültürel değerlerini yansıtmak ve bu zamanlarda en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla bu albümümde Türkçe, Kürtçe ve Arapça’ya yer verdim. Çok dilli ve çok kültürlü olan kentimiz ve burada yaşayan hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. İnşallah bu son albümüm de kentimize ve hemşehrilerimize layık olacaktır. Albüm çalışmamda bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”
Turşak, 3 dilden türkülerin yer aldığı albüm çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
www.Siirtte.Net Güncel Haber Sitesi Ailesi olarak hayırlı ve uğurlu olsun, başarılarının devamını dileriz.
hayırlı olsun dileklerimi ileterek arabo adlı yorumu yazan arkadaşa katılıyorum.bir kaç kez ulusal kanalda çıkan siirtli yerel sanatçıları izledim ve dinledim.çok komik buldum.yıllarca şarkı söyleyenlerde hiçmi gelişme olmaz.bunlar hep geri hep geri.ses desen ses yok,yorum desen yorum yok.belliki işi paraya ticarete dönüştürmüşler.her şey para ise sizde yerinizde sayarsınız.bir büyüğünüz olarak sizi uyarıyorum.düğünlerde şarkı söylemeye devam.oda arap ve türk düğünlerinde şarkı söylersiniz.malesef.