BIST 100
13.163,88 -6,05%
DOLAR
45,6131 0,04%
EURO
52,9893 -0,07%
GRAM ALTIN
6.626,41 -0,52%
FAİZ
43,83 0,46%
GÜMÜŞ GRAM
111,34 0,07%
BITCOIN
77.103,00 -0,72%
GBP/TRY
61,4104 0,18%
EUR/USD
1,1591 -0,28%
BRENT
106,37 1,29%
ÇEYREK ALTIN
10.834,17 -0,52%
Siirt Parçalı Bulutlu
Siirt hava durumu
13 °
Reklam

Siirtli Yüzücülerden Türkiye Şampiyonasında Büyük Başarı: 8 Türkiye Derecesi Geldi

Giresun’da düzenlenen YURTLİG Yüzme Türkiye Şampiyonası’nda Siirt’i temsil eden sporcular önemli dereceler elde etti. Erkek takımı Türkiye ikincisi olurken, kadın takımı Türkiye dördüncülüğünü kazandı. Milli başarıya damga vuran isim ise 8 ayrı Türkiye derecesi alan Muhammed Enes Elvermez oldu.

Reklam
a5b16b2d-847d-4c78-918e-1d78dabcc9f6
Reklam

Giresun’da düzenlenen YURTLİG Yüzme Türkiye Şampiyonası’nda Siirt adına yarışan sporcular, elde ettikleri derecelerle dikkat çekti. Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcuların mücadele ettiği organizasyonda Siirt kafilesi takım ve ferdi kategorilerde önemli başarılar elde etti.

Erkek takımı Türkiye ikincisi oldu

Siirt erkek yüzme takımı şampiyonayı Türkiye ikincisi olarak tamamladı. Başarılı kadroda Muhammed Enes Elvermez, Furkan Kertiş ve Murat Deniz yer aldı.

Kadın takımı ise Türkiye dördüncüsü olmayı başardı. Kadroda Befrin Özcanan, Berivan Gezici ve Pelşin Kaya mücadele etti.

Takım sıralamalarında elde edilen sonuçlar, Siirt’in yüzme branşında son yıllarda yakaladığı yükselişi bir kez daha ortaya koydu.

Muhammed Enes Elvermez şampiyonaya damga vurdu

Şampiyonanın en dikkat çeken performanslarından biri Siirtli sporcu Muhammed Enes Elvermez’den geldi. Ferdi olarak yarışlara katılan genç sporcu, girdiği 8 yarışın tamamında Türkiye derecesi elde etti.

Elvermez’in dereceleri şu şekilde oldu:

100 metre serbest Türkiye 1’incisi

100 metre sırtüstü Türkiye 1’incisi

100 metre kurbağalama Türkiye 1’incisi

50 metre sırtüstü Türkiye 1’incisi

100 metre kelebek Türkiye 2’ncisi

50 metre serbest Türkiye 2’ncisi

50 metre kurbağalama Türkiye 2’ncisi

50 metre kelebek Türkiye 2’ncisi

Toplamda 8 farklı yarışta derece elde eden sporcu, organizasyonun en başarılı isimleri arasında yer aldı.

Başarıda disiplinli çalışmanın payı

Siirtli sporcuların antrenörü Serkan Yiğiter yönetiminde hazırlanan takımın elde ettiği sonuçlar, kentte spor altyapısına yapılan çalışmaların karşılığını vermeye başladığını gösterdi.

Özellikle bireysel branşlarda gelen Türkiye derecelerinin, Siirt’te yüzmeye olan ilgiyi artırması bekleniyor. Spor camiası, genç yüzücülerin başarısının yeni sporcular için de önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu değerlendiriyor.

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?