

Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın tarafından kentte başlatılan çalışmalar sürüyor.
Bu kapsamda, kar yağışı nedeniyle kentte herhangi bir olumsuzluğun yaşananması ve trafik akışın sağlanması amacıyla Başkan vekili Taşkın'ın talimatıyla geçmiş yıllara göre 3 kat artırılan ekip ile karla mücadele edecek.
İlk Defa Siirt Belediyesi kent merkezinde İl Emniyet Müdürlüğü ve ile birlikte hareket ederek kurulan kar koordinasyon merkezinde ortak çalışma yürütülecek.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri kentteki trafik akışını sağlarken belediye ekipleri de yol tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını yürütecek.
İl merkezi dışında da İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerine de destek vermesi beklenen belediye kapanan köy yollarında ihtiyaç duyulduğu andan itibaren devreye girerek kapanan yolları açmak için mücadele edecek.
Hazırlanan karla mücadele ekiplerini yerinde denetleyen Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Yener Tanık burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Siirt Belediyesi olarak karla mücadelede hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.
İhtiyaç duyulan tüm araçların geçmiş dönemlere göre 3 katı hazırladıklarını ifade eden tanık şöyle konuştu:
"50 personelle, 5 loder arkadan kazıyıcı ve önden yükleyicisi olan 2 greyder yol temizleyici, 2 loder sadece büyük taşıyıcı kepçemiz, 2 de ekskavatör kazıcımız ve 6 kamyonumuzla beraber kışa hazırlığımızda hiçbir sıkıntımız yok. Araçlarımıza kar lastikleri yerleştirdik. Personelimizin de aldığı önlemlerle beraber inşallah bu kış halkımızın rahat edebileceği bir şekilde halkımızı rahatlatacağız. Şehiriçi otobüslerimize de kar lastiği yerleştirildi, araçlarımız için kar zincirleri alındı. Ana halterlerimiz ciddi şekilde rahatlayacak, gece burada nöbette olacağız. Elimizde 80 tona yakın tuzumuz var. O konuda ihtiyacımız yok, geçen yıla oranla 3 katına depoladık."
Siirt’te karla mücadele konusunda koordinatör birim Siirt Belediyesi olacağını aktaran Tanık, il koordinatörlüğünü Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla kendisi yöneteceğini belirterek "Görev hizmetlerini ben yönetiyorum, bütün ilin karla mücadele koordinatörüyüz. Allah’ın izniyle diğer birimlerle, kurumlarla eksik olan çalışmalarımızı, araç parkımızı oradan da Siirt İl Özel İdaresi, Karayolları ve İlçe Belediyeleriyle de irtibattayız. Onların da makine parkının bütün listeleri bizde bu manada eksik kaldığı yerlerde onların da eksik kaldığı yerlerde bizler müdahale edip yardımcı olacağız, birbirimizle bu şekilde koordineli çalışıyoruz. Siirt İl Özel İdaresi ve Karayollarıyla bu kışı rahat geçireceğiz inşallah."
![]()

